Gülse Birsel hastanelik oldu | Gülse Birsel'e ne oldu? | Gülse Birsel kimdir? (Adeno virüsü nedir)

Düzenleyen:
Gülse Birsel hastanelik oldu | Gülse Birsel'e ne oldu? | Gülse Birsel kimdir? (Adeno virüsü nedir)

MAGAZİN Haberleri

Aile Arasında filmi ile gişe rekorları kıran, en uzun vizyonda kalan filmler arasına adını altın harflerle yazdıran ve dizi başarılarından da bahsedecek olursak Avrupa Yakası ardından Yalan Dünya ve şimdilerde yayınlanan Jet Sosyete filmi ile başarıya doymayan Gülse Birsel hastanelik oldu. Peki Gülse Birsel'e ne oldu? Gülse Birsel kimdir? Adeno virüsü nedir? tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Gülse Birsel, hastanelik oldu. Gülse Birsel ne oldu? diye endişeleniyorsanız sayfamızdan bulabilirsiniz. Solunum yoluyla sindirim sistemine sızan virüs sonucu hastanelik oldu. Aile Arasında filmi ile bir kadın olarak gişe rekorları kırdı. Yıllardır her tiplemesi ayrı yankı uyandıran Avrupa Yakası, Yalan Dünya'nın ardından şu sıralar Jet Sosyete ile evlerimize misafir oluyor. Haftasonlarının neşesi oluyor. Başarıdan başarıya koşan ünlü senarist ve oyuncu Gülse Birsel  hastane odasında kolunda serumla olan fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. Paylaşımın altına uzun uzun hastalığı ve durumunu detaylı bir şekilde anlattı ve ricada bulundu. Peki Gülse Birsel kimdir? Adeno virüsü nedir? 

İşte Gülse Birsel'in intagram paylaşımı;

"Sindirim sistemime solunum yoluyla adeno virüs girmiş. Bu kadar uzun açıklamalı hastalık mı olur? Ben zaten uzun uzun yazmaktan sıkılmışım! İlaçları damardan çaktılar. İki güne midemdeki kilit çözülür, virüs defolur gider. Size bir şey olmasın. Jet Sosyete Tony'nin dediği gibi 'Nazar biliyosun' (Merak edenler olmuş, belirtileri; sindirim sisteminin durması, mide ve bağırsak sorunları, çarpıntı, büyük halsizlik, uyku.) Hastaneye kaldırılmadım, gündüzleri gidip iğnemi, damardan ilaçlarımı alıp, doktoruma görünüp evime dönüyorum iki gündür. Abartıp yakınlarımı telaşlandırmamanızı rica ederim" notunu yazdı.

Gülse Birsel hastanelik oldu | Gülse Birsel'e ne oldu? | Gülse Birsel kimdir? (Adeno virüsü nedir)

ADENOVİRÜS NEDİR?

Adenovirüsler, üst solunum yolları hastalıklarına yol açan bir grup DNA virüsüdür. Sonbahar ve ilkbahar ayları arasında özellikle bebeklerle çocukları etkileyerek boğaz ağrısı, ateş, boyundaki lenf bezlerinde şişme, bazen bronşit ve zatürree gibi akut üst solunum yolları enfeksiyonlarına neden olur. Genellikle yaz kamplarına katılan çocuklar arasında görülen boğaz ağrısı ve ateşe eşlik eden konjuntivit yol açabilir. Adenovirüsler, çocuklarda akut bir ishal hastalığına ve AIDS gibi bağışıklık sistemi hastalarındaysa şiddetli zatürreeye neden olabilir.

Enfeksiyonun seyri genellikle hafiftir ve çocuklarda hızla iyileşme görülür. Bazı adenovirüs türleri için aşılar geliştirilmiş; ancak bu aşıların kullanımı günümüzde sınırlandırılmıştır.

Gülse Birsel hastanelik oldu | Gülse Birsel'e ne oldu? | Gülse Birsel kimdir? (Adeno virüsü nedir)

BELİRTİLERİ:

Hastalık meydana getiren tiplerin yol açacakları belirtiler, bir dereceye kadar hastanın yaşına bağlıdır. Çok küçük çocuklarda genellikle hafif bir boğaz ağrısından ileri gitmeyen bir rahatsızlığa yol açarlar; beş yaşına ulaşıncaya kadar çocukların yaklaşık olarak yüzde altmışının birkaç defa adenovirüs enfeksiyonu geçireceği hesaplanmıştır.

Okul çağındaki çocuklar, çoğu kez başka tipte bir adenovirüs grubu tarafından enfekte edilirler. Ateş, baş ağrısı, konjonktivit, burunda akıntı, boğaz ağrısı ve boğazdaki lenf düğümlerinde şişme görülür. İshal ve karın ağrısına da rastlanabilir. Bazen vücutta döküntüler bile görülebilir. Ancak, hastalık ağır olmayıp, bütün bu belirtiler 1 ile 10 gün arasında kaybolur. Ergin kişilerde ateş ve boğaz ağrısı olmaz; sadece konjonktivit görülür.

Konjonktiva ve solunum yollarının enflamasyonu ile karakterize, submukozal ve rejional lenfoid doku hiperplazisine de yol açabilen, genellikle kendiliğinden geçen akut ateşli hastalıklar. Başlıca belirtileri: Baş ağrısı, halsizlik, boğaz ağrısı, öksürük, yüksek ateş, kusma, ishal, mukozada yama şeklinde; beyaz eksüdalar.

Gülse Birsel hastanelik oldu | Gülse Birsel'e ne oldu? | Gülse Birsel kimdir? (Adeno virüsü nedir)

GÜLSE BİRSEL KİMDİR?

11 Mart 1971 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Gülse Birsel lise eğitimini Beyoğlu Anadolu Lisesi‘nde üniversite eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü‘nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini sürdürürken gazeteciliğe merak sarmış ve ktüel dergisinde muhabir olarak çalışmıştır.

1994 yılında New York, Colombia Üniversitesi‘nde master yapan Birsel 1996 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Atv ekranlarında yayınlanan g.a.g.‘ın metin yazarlığı ve sunuculuğunu yapan Gülse Birsel Aralık 2001 yılında Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. 2003 yılında “Gayet Ciddiyim” 2004 yılında “Hala Ciddiyim!” adlı iki kitap çıkarmıştır. ATV’de yayınlanan ve kısa sürede fenomen olan “Avrupa Yakası” dizisinin senaristliği yapan Gülse Birsel ayrıca oyuncu kadrosunda yer almıştır. Bir çok dizi ve film projelerinde yer alan Gülse Birsel gazetelerde yazarlık da yapmıştır. 1999 yılından beri Murat Birsel ile evlidir.

Gülse Birsel hastanelik oldu | Gülse Birsel'e ne oldu? | Gülse Birsel kimdir? (Adeno virüsü nedir)

Film ve Dizileri :

Yalan Dünya

Ah Kalbim

7 Kocalı Hürmüz

Avrupa Yakası

Hırsız Var

Eyvah Eski Kocam

KİTAPLARI

Gayet Ciddiyim

Hâlâ Ciddiyim

Yolculuk Nereye Hemşerim?

Velev ki Ciddiyim

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...