'Barış Harekatı bize toprak ve devlet kazandırdı'

'Barış Harekatı bize toprak ve devlet kazandırdı'

GÜNDEM Haberleri

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "20 Temmuz 1974 Barış Harekatı bize bir toprak, bir devlet kazandırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde adada bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon ve Adana Şubesi heyetlerini kabul etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, yapılan yeni yatırımlarla KKTC'nin gün geçtikçe geliştiğini ifade ederek, "Ada küçük ama büyük gelişmeler oluyor" dedi.
Barış Harekatı'ndan bu yana geçen süreç hakkında heyete bilgi veren Eroğlu, 20 Temmuz 1974 öncesinde güvensiz bir ortamda yaşayan Kıbrıs Türk halkının Barış Harekatı'yla barış, huzur ve güven ortamına kavuştuğunu söyledi. Eroğlu, Barış Harekatı'nın ayrıca Kıbrıslı Türklerle Türkiye halkını buluşturduğunu ifade ederek, 20 Temmuz'un kendileri için ayrıca önemli olduğunu vurguladı. KKTC'de 28 Temmuz'da yapılacak seçime de değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, güçlü bir hükümet kurulması temennisinde bulundu. Kabulde heyet adına söz alan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Gazi Çavuş Seyyah Sağıroğlu ise, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun kendilerini kabulünden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, heyetin Trabzon ve Adana şubelerinden geldiğini anlattı. Kıbrıs'ı çok güzel ve gelişmiş bulduklarını ifade eden Sağıroğlu, "Sizin desteğinizle KKTC'yi daha da güçlü görmek istiyoruz" dedi. Sağıroğlu, 28 Temmuz'da yapılacak seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmalar sonunda konuk heyet, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na hediye takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...