Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk Telekom 2. çeyrek kârını açıkladı

- Güncelleme:
Türk Telekom 2. çeyrek kârını açıkladı

Ekonomi Haberleri

Türk Telekom Grubu, 2013 yılının ikinci çeyreğini de güçlü operasyonel ve finansal performans ile tamamladığını açıkladı.

Grup gelirleri 2012 yılının ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 6 artarak 3,4 milyar TL'ye ulaşırken, fibere yapılan yatırımlar sayesinde fiber müşteri sayısının da bir önceki çeyreğe oranla yüzde 31 arttığı bildirildi. Türk Telekom Grubu CEO'su Hakam Kanafani Türk Telekom'un 2013 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Kurumsal müşterilerimizle ilişkilerimizi daha da iyileştirerek daha yüksek hızda yeni teklif ve çözümler sunuyoruz. Geliştirilen bulut hizmetlerimiz ile verimlilik sağlayarak kurumsal müşterilerimizin performanslarını artırmalarına yardımcı oluyoruz. Genişbantta gelirlerimiz yıldan yıla yüzde 9 büyüdü. İkinci çeyrek genişbant için mevsimsel olarak durgun bir dönem olmasına rağmen, yeni paket tekliflerimiz ve cihaz kampanyalarımızla, Lokum ürününün kademeli olarak sona erdirilmesinin etkisini hariç tuttuğumuzda, net 34 bin genişbant abonesi kazandık" dedi.


TTNET VE AVEA'NIN PERFORMANSI
Fiberle beslenen üst paketlere geçiş trendinin bu çeyrekte de devam ettiğini hatırlatan Kanafani "Fiber abone tabanımız ikinci çeyrekte yüzde 31 artış göstererek 361 bine ulaştı. Perakende kolumuz TTNET'in genişbant aboneleri arasında sınırsız paket kullananların payı her geçen çeyrek artarken ortalama aylık data kullanımı 33 GB'a ulaşarak büyük artış gösterdi ve pazardaki daha fazla data tüketiminin ve hız iştahının somut bir şekilde devam ettiğini göstermiş oldu"açıklamasını yaptı.
Mobil tarafta Avea'nın yıllık bazda yüzde 17 gelir büyümesi ile çift haneli büyüme başarısını sürdürdüğünü belirten Hakam Kanafani "Mobil abone sayısı ikinci çeyrekteki net 161 bin abone kazanımı ile 13,9 milyona ulaştı. Mobil data, yüzde 30'a ulaşan akıllı telefon penetrasyonunun olumlu etkisi ile Avea için mobil büyümenin öncü kuvveti olmaya devam etti. Avea'nın pazardaki en yüksek akıllı telefon penetrasyonuna sahip olması mobil data büyümesinden daha fazla yararlanmamızı sağladı" dedi
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...