Eski futbolcu Stephen Hawking gibi yaşıyor

Eski futbolcu Stephen Hawking  gibi yaşıyor

YAŞAM Haberleri

Geçtiğimiz günlerde ölen fizikçi, uzay bilimci ve yazar Stephen Hawking’in 50 yılı aşkın süre mücadele ettiği Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı, eski Trabzonsporlu futbolcu İsmail Gökçek’in de 19 yıldır hayatında.

Zamanla hareket kabiliyetini kaybeden, elini, kolunu, ayaklarını ve bacaklarını kullanamayan Gökçek, yemeği bile midesine açılan borudan şırıngayla alabiliyor. Tekerlekli sandalyede hayatını sürdüren eski futbolcuya en büyük desteği ise 32 yıllık eşi Adalet Gökçek veriyor. Kocasına âdeta bir bebek gibi bakan Adalet Gökçek “Eşimi seviyorum. Evlilik yemini iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yapılıyor. Beraber mücadele ediyoruz. Bana zorluğu yok artık. Bakışlarından ne demek istediğini anlıyorum. Önceden İsmail’in eşiydim. Şimdi şoförüyüm, hemşiresiyim, aşçısıyım, her şeyiyim” diyor. İsmail Gökçek ise, kafasıyla bilgisayarın faresini hareket ettirebiliyor, çipli gözlük ile düşündüklerini ekrana aktarıyor, sistem de bunu dillendiriyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...