Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çocuk kanalında şeker ve çikolata reklamına ceza

Çocuk kanalında şeker ve çikolata  reklamına ceza

EKONOMİ Haberleri

RTÜK yeni düzenlemeyle, çikolata, şeker, kek gibi gıda ürünlerinin reklamlarını çocuk programlarında yayınlayanların lisansını iptal edebilecek.

RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, çocuk programlarında reklamına izin verilmeyecek gıda ürünlerinin "Kırmızı", kriterlere uyulması hâlinde reklamı yapılabilecek gıdaların "Turuncu" ve reklamı yayınlanabileceklerin de "Yeşil" kategoriyle tanımlandığını belirterek, "15 gün içerisinde kırmızı kategorideki ürünlerin reklamının yasaklanması gündeme gelecek” dedi. Yerlikaya cezaların daha çok kırmızı kırmızı kategorideki ürünleri kapsadığını belirterek, “Bu kategoride çikolata ve şeker, gofret, enerji barları, tatlı soslar ve tatlılar, kekler, tatlı bisküviler, meyveli paylar, çikolata kaplı bisküviler, kek karışımları, cipsler, meyve suları, enerji içecekleri, alkolsüz şekerli ya da tatlandırıcılı tüm içecekler bulunuyor. Düzenlemeye uymayana bir önceki ayın reklam gelirlerinin yüzde 1'i ile yüzde 3'ü arasında ceza vereceğiz. Eğer devam ederse 10 defaya kadar yayın durdurulması gibi daha ağır cezalar geliyor. Buna rağmen yine devam ederse lisans iptaline gideceğiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...