Ajda Pekkana hakaret eden ünlü cerraha ceza

/ Kaynak: AA
Ajda Pekkana hakaret eden ünlü cerraha ceza

MAGAZİN Haberleri  / AA

Ajda Pekkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan estetik cerrahı Prof. Dr. Nazım Durak, 6 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Sanatçı Ajda Pekkan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan estetik cerrahı Prof.Dr. Nazım Durak'ı 6 bin TL adli para cezasına çarptıran mahkeme, verilen ceza hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. İstanbul 21. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına sanık Nazım Durak ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada sanık Durak ile avukatların son savunmaları alındı. Daha sonra dosyayı karara bağlayan mahkeme, sanık Nazım Durak'ın hakaret suçunu işlediğini belirterek, 6 bin lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın iyi halini göz önüne alarak verilen ceza hükmünün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi. -Olayın geçmişi Ajda Pekkan, estetik cerrahı Nazım Durak'ın kendisini toplum önünde küçük düşürdüğü iddiasıyla hem savcılığa suç duyurusunda bulunmuş hem de tazminat davası açmıştı. Pekkan dilekçesinde, Prof. Dr. Durak'ın, sanatçı kişiliği ve fiziğiyle ilgili ağır ithamlarda bulunduğunu öne sürerek, "hilkat garibesi", "kurbağa gibi bakıyor gözleri", "yüzünde mimik yok", "maymun poposu gibi dudaklar" şeklinde sözlerinin hakaret niteliğinde olduğunu iddia etmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da, tarafların uzlaşma talep edip etmediklerini sormuş, Durak da, eleştirisinde "gibi" edatı kullanarak teşbih (benzetme) yaptığını ifade ederek Pekkan ile uzlaşma isteğinde bulunmuştu. Ancak Ajda Pekkan, Prof. Durak'la uzlaşmak istememişti. Bunun üzerine sanık Prof.Dr. Nazım Durak hakkında "görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
MAGAZİN
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...