Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den tarihî itiraf: Kapasitemiz yok

Düzenleyen:
ABD'den tarihî itiraf: Kapasitemiz yok

DÜNYA Haberleri

ABD'nin terör örgütü DEAŞ'la mücadele stratejine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Orgeneral Neller, ülkesinin terörle mücadeleyi tek başına yürütme kapasitesine sahip olmadığını itiraf etti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deniz Piyadeleri Komutanı Orgeneral Robert B. Neller, ülkesinin terörle mücadeleyi tek başına yürütme kapasitesine sahip olmadığını bildirdi.

Atlantik Konseyi'nde düzenlenen bir konferansta konuşan Neller, "Dünya büyük bir yer ve bu nedenle, ulusal güvenlik stratejimizde birlikler ve ortaklıklar kurulması gerektiği belirtiliyor. Terörle tek başımıza mücadele etmek için yeterli kapasiteye sahip değiliz ve bunu tek başımıza yapmayacağız. Ancak diğer ülkelere terörle mücadele birimlerini ve güvenlik güçlerini geliştirmeleri için yardım edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Neller, ABD'nin Nijerya, Batı Afrika ülkeleri ve diğer ülkelerin DEAŞ'la mücadeledeki imkan ve kabiliyetlerini artırmak için İngiltere, Fransa ve İtalya ile halihazırda iş birliği yaptığını da kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer ülkelere yardım etme gerekliliğinin altında ABD'nin eninde sonunda bölgeyi terk edecek olmasıdır. Bu durumda yerel güvenlik güçleri terörle kendi başlarına mücadele etmek zorunda kalacaklar."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...