Müteahhitle değil kredi ile dönüşüm

Düzenleyen:
Müteahhitle değil kredi ile dönüşüm

EKONOMİ Haberleri

Kentsel dönüşümde rant paylaşımı sebebiyle vatandaşla müteahhitler anlaşamazken, "Kendin Yık, Kendin Yap" modeline ilgi artıyor. Devlet desteğinin yanında bankaların da 100 bin liraya kadar kredi verdiği bu uygulama ile binlerce binanın hızla dönüşmesi bekleniyor.

Cabir Turğut istanbul
Kentsel dönüşümde rant paylaşımı sebebiyle vatandaşla müteahhitler anlaşamazken, "Kendin Yık, Kendin Yap" modeline ilgi artıyor. Devlet desteğinin yanında bankaların da 100 bin liraya kadar kredi verdiği bu uygulama ile binlerce binanın hızla dönüşmesi bekleniyor. Gazetemize konuşan Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, söz konusu modelin Türkiye'de karşılık bulmaya başladığını söyledi. Kentsel dönüşüm projelerine ivme kazandırması beklenen sistemle bir binanın yenilenmesi için kat karşılığında müteahhide verilmesine gerek kalmayacağının altını çizen Şen "Vatandaş devletin sağladığı kentsel dönüşüm kredisinden faydalanarak kendisine ait riskli binayı metrekaresi ufalmadan yaptırabilir. Devletin kredi faiz desteği verdiği ana para 2 yıl ödemesiz, 10 yıl ödemeli olarak kullanılabiliyor. Bildiğiniz üzere kentsel dönüşümde en büyük sıkıntılardan bir tanesi, mülk sahiplerinin metrekarelerini kaybetmeleri" dedi. 
Kârlılık oranlarının düşmesinin inşaat firmalarını kentsel dönüşümden uzak tuttuğuna vurgu yapan Nihat Şen "Bu sebeple fiyat dengesinin sağlanıp, vergilerin düşürülmesi ve teşviklerin arttırılması gerekiyor. Çünkü her geçen gün 7’nin üzerinde Marmara Depremi yaklaşıyor" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...