Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya duyurdu! Dünya gündemine bomba gibi düşen açıklama

Düzenleyen:
Rusya duyurdu! Dünya gündemine bomba gibi düşen açıklama

DÜNYA Haberleri

Rusya'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın iki hafta önce Rus mevkidaşına görüşmeyi teklif ettiği, ancak daha sonra bu konuda herhangi bir gelişme olmadığı belirtildi.

Kremlin, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le 20 Mart'ta yaptığı telefon görüşmesinde, yüz yüze görüşmeyi teklif ettiğini duyurdu. Ancak daha sonra patlak veren Skripal krizi yüzünden, bu konuda herhangi bir gelişme olmadığı ifade edildi. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, liderlerin zirvesi için çalışmaların başlayacağına ve iki ülke arasında yapıcı diyalog kurulacağına inanmak istediklerini söyledi. Trump, Rusya’da 18 Mart’ta gerçekleşen başkanlık seçimlerindeki zaferinin ardından Putin’i telefonla arayarak tebrik etmişti.

SİNİR GAZI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

İngiltere'de geçen ay başında Noviçok sinir gazıyla evinin önünde saldırıya uğrayan Skripal ve kızı Yulia, uluslararası krize neden oldu. Salisburry Devlet Hastanesi, Yulia'nın yoğun bakımdan çıktığını ancak Skripal'in durumunun henüz kritik olduğunu açıklamıştı. Uluslararası bir boyut kazanan ajan krizinde geçen hafta Moskova'da çok sayıda Batılı ülkenin temsilcisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı. Rusya, 20’den fazla ülkenin Rus diplomatları ülkeden kovma kararına, aynı şekilde karşılık vermişti.

ABD yönetimi, İngiltere'deki 'Skripal vakasıyla' ilgili Londra ile dayanışma adına 60 Rus diplomatı sınırdışı etme, ayrıca Rusya’nın Seattle Konsolosluğu’nu kapatma kararı aldığını duyurmuştu. Bunun üzerine Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Rusya Büyükelçisi’ni çağırarak, ABD'nin attığı adıma karşılık olarak Moskova Büyükelçiliği'nin 58 ve ABD'nin Yekaterinburg Başkonsolosluğu'nun 2 çalışanının 'istenmeyen kişi' ilan edildiğini, bu kişilerin 5 Nisan 2018’e kadar Rusya’yı terk etmek zorunda olduklarını bildirmişti. Ayrıca St. Petersburg Başkonsolosluğu için de kapatma kararı alınmıştı.

"ÇOCUK OYUNLARI OYNUYORLAR" 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, da bugün Batılı ülkeleri, Rus eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal'e, 4 Mart'ta İngiltere'nin Salisbury kentinde sinir gazıyla düzenlenen saldırı sonrası kendileriyle "çocuk oyunları" oynamakla suçladı. Lavrov, "Biz çocukken, kavgayı kim başlattıysa o bitirmeli' derdik" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...