Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kunduz'da hava saldırısı: 100 ölü

Düzenleyen:
Kunduz'da hava saldırısı: 100 ölü

DÜNYA Haberleri

Afganistan Hava Kuvvetleri (AAF) dün Kunduz'da Taliban toplantısının olduğu bir bölgeyi vurdu ve saldırıda 100 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan Hava Kuvvetleri (AAF), dün Kunduz şehrinin Dasht-e-Archi ilçesinde Taliban tarafından büyük bir toplantının yapıldığı medreseye hava saldırısı düzenlediği aktarıldı. Saldırıda 100 kişinin öldüğü, 150'den fazla yaralının olduğu bildirildi. Hükümet yetkilileri, hava saldırısında Taliban örgütünden 15 kişinin öldürüldüğünü, 15 kişinin ise yaralandığını doğruladı. Taliban'ın ise bölgede bulunan Afgan Ulusal Ordusuna saldırı hazırladığında olduğu belirtildi.

Yetkililer, yüksek rütbeli Taliban yetkilisi Mullah Beryani'nin hava saldırısı sırasında medresede olduğunu açıkladı. Bölge sakinleri ve görgü tanıkları ise medresede yaklaşık 300 kişinin toplandığını, bunun bir Taliban toplantısı olmadığını ifade etti. Bölgedeki hastane yetkilileri, onlarca kişinin hastaneye götürüldüğünü ifade etti.

Öte yandan, iki yıl önce Taliban'ı bölgeden temizlemek için Kunduz'daki Dasht-e-Archi ilçesine ekstra güvenlik güçleri yerleştirilmişti, ancak bölgede çatışmaların devam ettiği kaydedildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...