Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ankara banliyö ve trenleri yenilendi

/ Kaynak: CHA
Ankara banliyö ve trenleri yenilendi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Ankara'daki banliyö hatları ve trenlerini 170 milyon lira harcama ile yeniledi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Ankara'daki banliyö hatları ve trenlerini 170 milyon lira harcama ile yeniledi. nbsp;Sincan-Kayaş arasındaki 36 kilometrelik parkurda karşılıklı olarak banliyö trenleri 29 Temmuz tarihiden itibaren çalışmaya başlayacak. Hatta pik saatlerde her on dakikaya bir, diğer saatlerde 15 dakikaya bir olmak üzere tamamı yeni ve klimalı 154 tren çalışacak. TCDD, banliyölerin çalıştırılmasına yönelik bütün hazırlıklar tamamlandı. Yenileme sonrası Sincan-Ankara arası 31 dakika, Ankara-Kayaş arası 22 dakika olmak üzere, doğu batı aksında banliyö seyahat süresi toplam 53 dakika olacak. Banliyö ücretleri 1,75 kuruş olarak belirlendi. Bir ay sınırsız seyahat imkanı veren abonman kartı ücretleri ise, yetişkinlere yönelik 65 lira. Abonman ücretlerinde gençlere yönelik "genç abonman" ücreti ise 50 lira olarak ayarlandı. nbsp;
İDDİALAR YALANLANDI
TCDD yetkilileri, güzergahta banliyö işletmeciliğine ara verilen 2 yıllık sürede hiçbir şey yapılmadığı iddialarını ise gerçek dışı olarak değerlendirdi. Belirtiler süre içerisindeki çalışmalar ise şöyle sıralandı:
Ankara-Behiçbey arasında yeni çift hat, Behiçbey-Sincan arasında yeni tek hat olmak üzere toplam 28 kilometre yeni yol yapıldı. Kayaş-Sincan arasındaki mevcut demiryolu yeniden elden geçirildi; gerekli düzenlemeler yapıldı. Hızlı tren işletmeciliğine uygun olarak hemzemin geçitler kaldırıldı, alt ve üst geçide dönüştürüldü. Sincan-Ankara arasında 6 adet araç alt ve üst geçit yapıldı. Toplam 170 Milyon TL üzerinde bir harcama gerçekleştirildi."
BAŞKENTRAY PROJESİ SORUNU
Öte yandan Başkentray projesinin ise hattın zorunlu olarak trafiğe kapatıldığı dönemde, TCDD'nin elinde olmayan nedenlerden dolayı tamamlanamadığı ifade edildi. 36 kilometrelik kent içi banliyö koridorunu çok hatlı ve istasyonlarıyla birlikte metro standardına getirecek; metrolarla ve yüksek hızlı trenle entegre edecek Başkentray projesindeki gecikmenin, konunun, yargı sürecine taşınması nedeniyle yaşandığı hatırlatıldı. Bu süreç sonrasında da ihalenin iptal edildiği, Başkentray projesinin yeniden ihale sürecinin ise sürdüğü aktarıldı.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...