Galatasaray'ın planlarını alt üst eden Tahkim haberi

Galatasaray'ın planlarını alt üst eden Tahkim haberi

FUTBOL Haberleri

Galatasaray'ın AB pasaportu taşıyan futbolcularının, yabancı statüsünde olmadıklarının tespiti yönündeki başvurusu hakkındaki kararını verdi.

Galatasaray 'ın AB pasaportu taşıyan futbolcularının, yabancı statüsünde olmadıklarının tespiti yönündeki başvurusu reddedildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın Avrupa Birliği (AB) pasaportu taşıyan futbolcularının, yabancı statüsünde olmadıklarının tespiti yönündeki başvurularını reddetti. TFF'den yapılan açıklamada, Tahkim Kurulu'nun, sarı-kırmızılı futbolcular Aurelian Chedjou, Dany Nounkeu, Wesley Sneijder, Johan Elmander, Didier Drogba, Albert Riera ve Noureddine Amrabat'ın vekili tarafından yapılan başvurunun 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 2. maddesinin 2. ve 3. fıkra hükümlerine yönelik olduğu, dilekçede başvurucuların yabancı statüsünde olmadıklarının tespitinin istendiğinin anlaşıldığı belirtilerek, şöyle denildi, "Başvurunun yöneldiği 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü, TFF Yönetim Kurulu'nun 18.06.2013 tarih ve 27 sayılı toplantısında aldığı karar ile kabul edilmiş, bu karar da 19.06.2013 tarihinde TFF'nin resmi internet sitesinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bilindiği üzere kurulumuza itirazların Tahkim Kurulu Talimatı'nın 7. maddesi uyarınca itiraz konusu kararın yazılı bildirimini veya yazılı bildirim hükmündeki duyuruyu izleyen 7 gün içerisinde harcı yatırılmak suretiyle gerçekleştirilmesi gerekmekte iken başvuru, TFF Yönetim Kurulu kararının yazılı olarak duyurulduğu 19.06.2013 tarihinden itibaren 7 günlük itiraz süresi geçtikten sonra 12.07.2013 tarihinde yapılmıştır.
Öte yandan, her ne kadar başvuru dilekçesinin muhtelif kısımlarında 2013-2014 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'ndeki düzenlemenin uluslararası anlaşmalar ile sair düzenlemelere aykırı olduğu ileri sürülmüş ve nihayetinde aykırılıkların giderilmesinin gerektiği ifade edilmişse de, başvuruda asıl arzu edilenin, başvuran futbolcuların 'yabancı olmadıklarının tespiti' olduğu açık olup 'tespit' talepli başvurunun bu haliyle, kurulumuzun yargı yetkisine dair Tahkim Kurulu Talimatı'nın 2. maddesinde tahdidi olarak sayılan başvurulardan biri olmadığı kabul edilmelidir.
Böylece, ayrıntısı gerekçeli kararda açıklanacağı üzere, Tahkim Kurulu Talimatı'nın 2. ve 7. maddelerine aykırı başvurunun reddine oybirliği ile karar verilmiştir."
Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan, 12 Temmuz'da yaptığı açıklamada, mücadele verdikleri tüm branşlarda AB vatandaşı sporcuların yerli statüsünde sayılmaları için federasyonlara başvuruda bulunacaklarını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...