Terör şüphelisi 22 avukata mahkemeden şok

Terör şüphelisi 22 avukata mahkemeden şok

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü DHKP-C soruşturması kapsamında 9'u tutuklu 22 avukat hakkında düzenlenen iddianame mahkemece kabul edildi.

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 9'u tutuklu 22 avukat hakkında düzenlenen iddianame mahkemece kabul edildi. Terör suçlarına bakan savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu birçok avukat şubat ayında gözaltına alınmıştı. Tamamlanan soruşturma kapsamında tanzim edilen iddianame mahkemece kabul edildi. İddianamede Selçuk Kozağaçlı'nın "Terör örgütü yöneticisi olmak ve terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 16 yıldan 27 buçuk yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Taylan Tanay'ın "Terör örgütü yöneticisi olmak, 5 kez terör örgütünün propagandasını yapmak ve görevli memurun görevini yaptırmamak için direnmek" suçlarından 53 buçuk yıla kadar hapsi talep edildi.
Soruşturma kapsamında hazırlanan yaklaşık 600 sayfalık iddianamede avukatlara yönelik terör örgütü yöneticiliği, anayasal düzeni bozmak, adam öldürmeye teşebbüs suçlamaları yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...