Trump'tan Suriye açıklaması

Düzenleyen:
Trump'tan Suriye açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, ABD askerlerini Suriye’den çekmek istediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada Suriye’deki ABD birliklerini geri çekmeyi istediğini ve bu konuda ciddi anlamda düşündüğünü söyledi. Ortadoğu’da 7 trilyon dolar yatırımları olduğunu belirten Trump, “Ölüm ve yıkımdan başka bir görmedik” ifadelerini kullandı. Trump, “Bizim öncelikli hedefimiz DEAŞ’tan kurtulmaktı. Bunu neredeyse tamamladık. Ne yapacağımıza dair, diğerleri ile koordineli bir şekilde, hızlı bir karar vereceğiz. Suudi Arabistan kararımız ile yakından ilgili. Oradan çıkmak, askerlerimizi eve geri getirmek istiyorum” şeklinde konuştu. 

MEKSİKA SINIRINA ASKER

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Meksika sınır boyunca uzanacak olan duvar inşa edilene kadar ABD-Meksika sınırını güvenceye almak için bölgeye asker yerleştirileceğini açıkladı. Trump, Savunma Bakanı Jim Mattis ile bu konu hakkında konuştuğunu belirterek, “Duvar inşaatıyla beklenilen güvenlik elde edilene kadar askeri gücü kullanarak bir şeyler yapacağız" dedi. 

ABD-Meksika sınırının çok güvensiz olduğu söyleyen Trump, göçmenlik yasalarının da yetersiz olduğunu bir kez daha dile getirdi. Trump geçtiğimiz ay Meksika sınırına inşa edilecek duvar için gerekli olan parayı Kongreden geçirmişti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...