Trump'tan Prens Selman'a soğuk duş: Masrafları ödeyin

Düzenleyen:
Trump'tan Prens Selman'a soğuk duş: Masrafları ödeyin

DÜNYA Haberleri

Amerikan askerlerinin Suriye'den çekilmesini istediğini bildiren ABD Başkanı Trump, "Suudiler, Suriye'de kalmamızı istiyorsa, faturasını ödemeli" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Baltık liderleriyle düzenlenen zirveye katıldı. Zirve sonrası gerçekleştiren basın toplantısında bir gazetecinin Suriye'den çekilmeye yönelik açıklamaları hatırlatması üzerine konuşan Trump, yakında bir karar verileceğini ifade etti.

Orta Doğu'da trilyonlarca dolar harcandığına dikkat çeken ABD Başkanı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "DEAŞ'a karşı büyük bir başarı elde ettik ve yakında Suriye konusunda ne yapacağımıza karar vereceğiz. Ben askerlerimizin geri gelmesini istiyorum. Ulusumuzu yeniden inşa etmek istiyorum. Orta Doğu'da 7 trilyon dolar harcadık. Peki ne elde ettik? Bir hiç. Bir hiç! Hep petrolü elimizde tutmamız gerektiğini söyledim. Onu bile başaramadık. Petrol sahalarını kim elde etti? DEAŞ! Öncelikli görevimiz DEAŞ'tan kurtulmak. Bu görevi neredeyse tamamladık. Yakında bir karar verilecek."

"KALIRSAK FATURAYI SUUDİLER ÖDESİN"

Trump, Amerikan askerlerinin Suriye'de kalması durumunda masrafların bölgesel müttefikler tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Suudi Arabistan'ın konuyla yakından ilgilendiğini işaret eden Trump, bu ülkenin masrafları da karşılayabileceğini söyledi. Trump konuyla ilgili, "Suudi Arabistan kararımızla yakından ilgileniyor. Suriye'de kalmamızı istiyorsanız, belki de faturasını siz ödemelisiniz" dedi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...