Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ay çekirdeği bakın neye iyi geliyor!

Ay çekirdeği bakın neye iyi geliyor!

SAĞLIK Haberleri

Ay çekirdeği, yüksek protein içeren şaşırtıcı derecede besleyici bir atıştırmalık olmakla birlikte, birçok önemli vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor.

Yapılan araştırmalar ay çekirdeğinin Stres, anksiyete, depresyon ve unutkanlığa karşı yardımcı besin olduğunu ortaya koyuyor.Ay çekirdekleri kolaylıkla bulunabilen ve yüksek kalorili şekerlerin veya diğer daha az sağlıklı atıştırma alternatiflerinin yerine geçebilen bir yiyecek olarak ön plana çıkıyor. Bir avuç ay çekirdeği tüketilmesi, günlük gıda alımının besin değerini arttırmada önemli rol oynuyor.
Ay çekirdekleri B1, B5, E ve folik asit içeriyor. Aynı zamanda önemli mineraller arasında yer alan bakır, magnezyum, selenyum ve fosfor açısından da sağlıklı bir besin sunuyor. Yalnızca çeyrek fincan -dört yemek kaşığı- kadar çekirdek, bu önemli besinlere olan günlük ihtiyacınızın yarısından daha fazlasını karşılayabiliyor. Ay çekirdeklerinde bulunan yağ da, iyi kolesterolü artırabilen, kalp ve kardiyovasküler sistemini koruyan kalp dostu yağlardan.

PANİK BOZUKLUK VE DEPRESYONA KARŞI YARDIMCI
Ay çekirdeği, besinler arasında özellikle E vitaminiyle güçlü bir antioksidandır, kardiyovasküler sağlığın korunmasına yardımcı olduğu gibi, çeyrek fincan ay çekirdeği tavsiye edilen günlük E Vitamini alımının yüzde doksanını karşılıyor. Kardiyovasküler sağlık ve kolesterol korumaya yardımcı olan diğer besinler arasında lignan, arginin ve fenolik asitler de yer alıyor. bu besinlerin alımını artırmanın faydalarını gösteren birçok araştırma yapılmaktadır. Araştırmalara göre ay çekirdeği, stres, anksiyete, depresyon ve unutkanlığa karşı yardımcı
Uzm. Dr. Baha Murat Aydoğ’a göre, Ay çekirdeğinde bulunan diğer maddeler arasında triptofan ve kolin de yer almaktadır. Aynı zamanda balkabağı çekirdeğinde de bulunan triptofan; stres, anksiyete ve depresyonun azaltılmasına yardımcı olabilir. Kolin ise özellikle hafızanın iyileştirilmesine yardımcı olarak beyin fonksiyonlarının artırılmasına destek olabilir. Bu zengin bitkisel, vitamin ve mineraller kombinasyonu ile ay çekirdekleri şaşırtıcı derecede besleyici bir yiyecek olarak ön plana çıkıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...