CAS müjdeyi verdi, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri çıldırdı

- Güncelleme:
CAS müjdeyi verdi, Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri çıldırdı

Ekonomi Haberleri

Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri, CAS'ın yürütmeyi durdurma kararının ardından tavan yaptı. İki şirketin piyasa değeri bir günde 103,7 milyon lira arttı.

Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe ve Beşiktaş hisse senetlerinin günü tavan fiyatla tamamlamasıyla iki şirketin toplam piyasa değeri bir günde 103,7 milyon lira arttı. nbsp; Fenerbahçe Futbol AŞ'den borsaya gönderilen açıklamada "UEFA Tahkim Kurulu'nun, kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur" denildi. nbsp; Açıklamanın gelmesinin ardından hızla yükselişe geçen Fenerbahçe hisseleri birkaç dakika içinde önceki kapanışa göre yüzde 10,54 oranında artarak 30,40 lira fiyat ile tavan oldu. Güne 27,60 liradan başlayan Fenerbahçe hisseleri CAS'ın açıklaması duyurulana kadar 27,50 - 27,70 lira aralığında yatay seyrediyordu. Fenerbahçe ile ilgili açıklamanın ardından Beşiktaş ile ilgili benzer bir durumun da söz konusu olabileceği beklentileri ile Beşiktaş hisseleri de yükselişe geçti ve günü yüzde 8,84 oranında yükselişle tavan fiyat olan 1,60 liradan tamamladı.
Fenerbahçe ve Beşiktaş hisseleri UEFA Tahkim Kurulu'nun, UEFA Disiplin Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verdiği 2+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasını 2 yıla indirmesi ve Beşiktaş'ın 1 yıllık cezasını ise aynen onamasının ardından salı günü sırasıyla yüzde 4,53 ve yüzde 6,28 oranında değer kaybetmişti.
Fenerbahçe Futbol AŞ'nin önceki kapanışa göre 687,5 milyon lira olan piyasa değeri bugün 72,5 milyon lira artarak 760 milyon liraya ulaşırken, Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ'nin dün 352,8 milyon lira olan piyasa değeri ise 31,2 milyon lira artışla 384 milyon lira oldu.
Analistler, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile ilgili Avrupa'ya gitmek ile gitmemek arasında şirketin ve kulüplerin gelirleri açısından çok büyük bir fark olduğunu, dolayısıyla CAS'ın vereceği kararın hisse performansı açısından belirleyici olacağını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...