Yunan NBG Finansbank'ın yüzde 40'ını satmayı planlıyor

- Güncelleme:
Yunan NBG Finansbank'ın yüzde 40'ını satmayı planlıyor

Ekonomi Haberleri

Yunan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre, Yunan NBG, Finansbank'taki hisselerinin yüzde 40 paya kadar olan bölümünü satmayı planlıyor.

Yunan NBG, Finansbank'taki hisselerinin yüzde 40 paya kadar olan bölümünü satmayı planlıyor. nbsp;Yunan gazetesi Kathimerini'nin haberine göre, Yunanistan'ın en büyük bankası National Bank of Greece sermaye tabanını güçlendirmek için, neredeyse tamamına sahip olduğu Finansbank'taki hisselerinin bir kısmını kademeli olarak satmayı planlıyor. Gazetenin herhangi bir kaynağa dayandırmadığı habere göre NBG elindeki yüzde 94.8 hissenin, yüzde 40 paya kadar olan bölümünü satmayı planlıyor. Haberde hisse satışına dair herhangi bir zamanlama yer almadı.
NBG'ye konuyla ilgili ulaşılamadı. Konuyla ilgili olarak Reuters'ın sorusunu yanıtlayan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, "Ana hissedarımız tarafından bize bildirilmiş olan ve özel durum açıklaması gerektirecek herhangi bir husus bulunmamaktadır" dedi.
NBG, 2010 yılında ana hissedarı olduğu Finansbank'ta yüzde 25'e kadar hissenin satışını piyasa şartları uygun olduğunda gerçekleştirmeyi planladığını açıklamış, ancak piyasa koşullarının bozulmasından dolayı bu süreç ertelenmişti.
Finansbank'ın yüzde 0.19'u borsada işlem görüyor. NBG'nin Finansbank'ta iştirakleriyle birlikte yaklaşık yüzde 95 hissesi bulunuyor.
Finansbank hisseleri ilk seansta yüzde 7.17 yükselişle 3.29 liradan kapandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...