Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

60 bin mali müşavire yeni iş

60 bin mali müşavire yeni iş

EKONOMİ Haberleri

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan serbest muhasebeci mali müşavirlere müjde geldi.

60 bin serbest muhasebeci mali müşavire de KDV iadesi tespit raporu düzenleme imkânı sağladıklarını belirten Ağbal, bu konuda Bakanlık tarafından 81 ilde ücretsiz eğitim vereceklerini bildirdi. Müşavirlere eğitim sonucunda sertifika verileceğinin altını çizen Ağbal "Bu belgeyle KDV raporu düzenlenecek. 60 binin üzerindeki meslek mensubumuza yeni bir iş imkânı çıkmış oldu" dedi. Yeni KDV kanunuyla esnaf için iki kolaylık da getirildiğine dikkati çeken Maliye Bakanı Ağbal, küçük esnafın artık her ay yerine iki ay sonra KDV ödeyeceğini dile getirdi. Ağbal, böylece esnafın, o parayı iki aylık sürede ihtiyaçlarında kullanabileceğini vurguladı
İADELER HIZLANACAK
Naci Ağbal, KDV iadesine ilişkin incelemelerin 6 ayı, 1 yılı hatta 2 yılı bulabildiğine vurgu yaparak, kanunla inceleme süresini 3 aya düşürdüklerini kaydetti. Ağbal, zor duruma düşen mükellefin, ÖTV dışındaki temel vergilerde kolaylaştırılmış tecil uygulaması kapsamında 60 aylık taksit uygulamasından yararlanacağını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...