Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Süt ürünlerine lisanslı depo

Süt ürünlerine  lisanslı depo

EKONOMİ Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, süt ürünlerinin muhafaza edileceği lisanslı depolarda asgari özellikleri belirleyen çalışmada önemli bir aşamaya geldi.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Hâlihazırda taslak olan Süt Ürünleri Lisanslı Depo Tebliği’ne göre, lisanslı depoların süt ürünlerini her türlü koku ve hava etkisinden koruyacak, güneş ışığını geçirmeyecek,  yabancı madde karışmasını önleyecek şekilde olması gerekecek. Bu depoların tabanında, duvarlarında veya tavanında çatlaklar olmayacak. Depoların kapıları, geniş ve zararlıların girmesini engelleyecek şekilde yapılacak. Depolarda yeterli nem alma ve havalandırma sistemi olması gerekecek. Deponun tabanı ve duvarları yıkanabilir ve temizlenebilir olacak. Nisanslı  depo işletmesinin yağsız süttozu ve peyniraltı suyu tozu için kapalı depo kapasitesi 10 bin tondan az olamayacak. Bu tür ürünlere yönelik depoların, her bir şubesinin kapalı depo kapasitesi de 3 bin 500 tondan az olmaması gerekecek. Ayrıca çedar peyniri ve tereyağı gibi lisansa tabi kapalı depo kapasitesi ise 7 bin tondan aşağı olamayacak. Süt ürünlerinin depolanacağı yerler belirli bir sistematiğe göre numaralandırılacak. Böylece farklı süt ürünlerinin birbirleriyle karışması engellenmiş olacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...