Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Düzenleyen:
Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

GÜNDEM Haberleri

Gaziosmanpaşa'da bulunan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaat halindeki binasında yangın çıktı. Hastanenin çatısında başlayan yangın diğer katlara da yayıldı. Yangın nedeniyle hastalar tahliye edildi, bölge trafiğe kapatıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı açıklamada "Yangın kontrol altına alındı, şu ana kadar ölü noktasında üzücü bir haber yok. Hastalarımız tahliye edilerek güvenli alana alındı" dedi.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bulunan Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanes'nde yangın çıktı. Olay yerinden gelen ilk görüntülerde hastanenin çatısından ateş ve dumanın yükseldiği görüldü.

Yanan binanın inşaat halinde olduğu ve yangının dış cepheden başlayarak çatıya yükseldiği belirtildi. Binanın inşaat halinde olması nedeniyle içeride hasta bulunmuyor.

Hastaneye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Çevredeki binalar güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. İnşaat halindeki binanın yanındaki hastanede bulunanların tahliye edildi.

İtfaiye yetkilileri, hastanedeki yangının söndürüldüğünü ve can kaybının yaşanmadığı bilgisini paylaştı.

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

​Hastanede bulunan vatandaşların tahliye çalışmaları sürerken sedye üzerindeki bazı hastaların da tahliye edildiği görüldü.

Öte yandan bazı çalışanların hastalara müdahale için kullanılabilecek bazı ekipmanları da hızla dışarı çıkarttıkları görüldü.

Hastane çevresinde güvenlik amacıyla polis ekiplerince önlem alındı.

İstanbul Valisi Şahin, hastanedeki yangınla ilgili 2 başsavcı vekili ve 4 savcının görevlendirildiğini açıkladı.

VALİ ŞAHİN: YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, DUMAN TAHLİYESİ YAPILIYOR

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı, şu ana kadar ölü noktasında üzücü bir haber yok, inşallah sonuna kadar da olmaz, temennimiz bu. İtfaiye bütün katlara ulaştı ve müdahalesini yapıyor." dedi.

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Şahin, yetkililerden yangın ve söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Şahin, ambulans ve itfaiyelerin daha rahat çalışabilmesi için geliş gidiş noktalarının açılması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Şahin "Şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmemiş olması sevindirici. Tahliyesi riskli olanlar güvenli alanda tutuluyor. İçeride alev hiç olmamış, dışarıdaki yangından kaynaklı duman oldu. O da tahliye ediliyor" dedi. 

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Burada gazetecilere bilgi veren Şahin, şunları söyledi:

"Şu anda yangın kısmen kontrol altına alındı, şu ana kadar ölü noktasında üzücü bir haber yok, inşallah sonuna kadar da olmaz, temennimiz bu. İtfaiye bütün katlara ulaştı ve müdahalesini yapıyor. Bir taraftan da duman tahliyesi yapılıyor. Arkadaşların verdiği bilgiye göre içeride herhangi bir yangın yok. Yangın dış yüzeyde ve çatıda, içeriye duman dolmuş, o dumanı tahliye ediyorlar bir taraftan. İnşallah neticede üzücü bir durumla karşılaşmayız."

Vali Şahin, "Nedeni belli mi" sorusuna "Soğutma çalışmaları devam ediyor, teknik inceleme yapılacak" yanıtı verdi.

BELEDİYE BAŞKANI USTA: CAN KAYBI YOK

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangına ilişkin, "Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var onları da hastaneye gönderiyoruz." dedi.

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanedeki tahliye işlemlerinin yoğun şekilde devam ettiğini söyledi.

Bir taraftan da yangının söndürülmesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Usta, şöyle konuştu:

"İçerideki hasta sayısını tam olarak bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki bütün hastalar dışarı çıkarıldı. Zaten yürüyebilen, ayakta tedavi olan hastalar da kendilerinden çıkıyorlar. Yangın nereden kaynaklandı, nereden çıktı bilemiyoruz. Yoğun bakımdaki hastaların hepsi dışarı çıkarıldı fakat diğer katlarda da hasta olduğunu görüyoruz. Onların tahliyesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Üst katlarda duman içeri girdiği için en üst katlara müdahale etmek zorluyor. Helikopter de geliyor. Can kaybı şu anda yok Allah'a şükür, inşallah olmaz. Dumandan zehirlenen hastalarımız var, onları da hastaneye gönderiyoruz. Burada bahçede tedavi ediliyor, müdahale ediliyor ama olumsuz bir şey yok."

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çıkan yangınla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki yangın haberinin akabinde Sağlık Bakanı Demircan’ı telefonla aradı.

Erdoğan, Demircan'dan olay hakkında bilgi aldı.

AYNI HASTANE DAHA ÖNCE DE YANMIŞTI

Gaziosmanpaşa'da bulunan hastanede 2011 yılında da dış cephe çalışmaları sırasında yangın çıkmıştı. Yangın üç saatlik çalışma sonucu söndürülebilmişti. Bir önceki yangın da bina inşaat halindeyken başlamıştı.

Gaziosmanpaşa Taksim İlkyardım Hastanesi'nde yangın

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...