Mısır'ın iddiasına Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap

Mısır'ın iddiasına Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Mısır'da ortaya atılan iddiaların derhal, en ciddi ve kapsamlı şekilde araştırılması ve gerçeğin bildirilmesini istedi

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Mısır'da dün akşam bir televizyon programında, "Türkiye'den gelen bir konteynır içinde gerçek silaha dönüştürülebilen ses tabancaları ele geçirildiğine" dair iddialar hakkındaki bir soru üzerine, söz konusu iddialarla ilgili gerekli soruşturmanın başlatılması için ele geçirildiği ileri sürülen silahlara ilişkin somut bilgilerin Türkiye'ye iletilmesinin, Kahire Büyükelçiliği vasıtasıyla ilgili Mısır makamlarından talep edildiğini belirtti. Ayrıca söz konusu iddiaya ilişkin, kardeş Mısır'ın istikrar ve huzuruna Türkiye'nin büyük önem atfettiği, Mısır'da hangi gerekçeyle olursa olsun, şiddete başvurulmasını kesinlikle kabul edilemez olarak görüldüğü vurgulandı. Dışişleri kaynakları, Türkiye'nin her türlü şiddeti kuvvetle kınadığına dikkat çekerken, "kardeş Mısır'ın bir an önce, en geniş katılımla ulusal uzlaşı sağlaması ve kısa sürede demokrasiye dönmesinin samimiyetle beklendiğini" kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...