Sıfırcı Hoca'dan Mısır skandalı, 'Darbe değil para önemli'

Sıfırcı Hoca'dan Mısır skandalı, 'Darbe değil para önemli'

DÜNYA Haberleri

S P, Mısır'daki demokrasi ayıbına seyirci kaldı. S P, 'Not değiştirmeye gerek yok, darbeyi finanse eden birçok ülke var. Bu paralar Mısır'a yeter.' dedi.

S amp;P, Mısı r'daki demokrasi ayıbına seyirci kaldı. Kuruluş, 'Ülkenin notunu değiştirmeye gerek yok" dedi. Gerekçe: Darbeyi finanse eden birçok ülke var. Bu paralar Mısır'a yeter. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından bir skandal daha... Tüm dünyada artık iplikleri pazara çıkan kuruluşların, notlarını ekonomik göstergelere değil, politik gerekçelere göre verdikleri bir kez daha kanıtlandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard amp;Poor's (S amp;P), Mısır'ın kredi notunu değiştirmedi. S amp;P açıklamasına göre, Mısır'ın uzun ve kısa vade kredi notunu 10 hafta önce CCC çöp seviyesine indiren S amp;P, 3 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesinin, Mısır'ın kredi notunu "durağan" bir görüntüyle değiştirmeyeceğini bildirdi. S amp;P, Mısır'ın IMF ile yürüttüğü 4,8 milyar dolarlık kredi müzakerelerinin durmasına karşılık Körfez ülkelerinin ülkeye sağladığı 12 milyar dolarlık yardımla, 3 Temmuz'da yaşanan darbenin getirdiği kargaşa ortamının etkilerinin bir parça hafiflediğini ifade etti.
Noktayı Katar koydu
Katar'dan gelen 3,7 milyar dolarlık yardımla Mısır'ın dış ödemeler dengesinde sorunlarla karşılaşma olasılığının azaldığını aktaran S amp;P, Mısır'ın dışarıdan para çekme yetisinin kırılgan ve hibe desteklerinin olumlu gelişmesine bağlı olduğunu belirtti.
Sadece 1 haftada 14 milyar $
Darbenin ardından Suudi Arabistan, askeri yönetime 5 milyar dolarlık yardım yaparken, Birleşik Arap Emirlikler 3 milyar dolarlık para sözü vermişti. Yardım halkasına en son katılan Kuveyt de 4 4 milyar dolarlık destek yapacağını belirtmişti. Yine son haftalarda başka başka ülkelerce 2 milyar dolar kaynak sözünde bulunuldu. Bu rakamlar etrafında Mısır'a vaad edilen nakit desteğinin büyüklüğü darbe sonrasındaki bir haftada 14 milyar dolara ulaştı. Bu Mursi'nin 368 günde topladığı yardım miktarının yüzde 59,5'ine denk geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...