Ağrı'da ikinci Ramazan vakası yaşanmaması için elektrik teline takılan kargayı ekipler kurtardı

Düzenleyen:
Ağrı'da ikinci Ramazan vakası yaşanmaması için elektrik teline takılan kargayı ekipler kurtardı

YAŞAM Haberleri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde kuşu kurtarmak isterken elektrik akımına kapılarak kollarını kaybeden Ramazan Taşdemir vakasının ardından bilinçlenen halk, bu sefer tellere takılı karganın kurtarılması için Aras EDAŞ ekiplerinden yardım istedi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde elektrik tellerine takılan kargayı gören vatandaşlar Aras EDAŞ ekiplerine haber verdi. Aras EDAŞ görevlileri, ihbar üzerine Patnos merkez Sanayi Mahallesi'ne gelip, sepetli vinçle karganın bulunduğu yere çıktı. Görevli, karganın tellere takılan ayağını kurtardı. Bu sırada diğer kargalar da hayvanı kurtarıp, serbest bırakana kadar görevlinin çevresinde uçtu. Görevli, sağlık durumun iyi olduğunu gördüğü kargayı uçması için elinden bıraktı. 

Aras EDAŞ ekipleri, Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Günbuldu köyünde, 9 Ekim 2017 tarihinde elektrik teline kanadı takılan kuşu kurtarmak isterken akıma kapılan ve elleri kesilen çoban Ramazan Taşdemir'den (17) sonra halkın bilinçlendiğini belirtti. 

Çoban Ramazan Taşdemir, elektrik telindeki kuşu kurtarmak isterken elektrik akımına kapılarak 2 kolunu kaybetmişti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...