Bir gecede 92 'trilyon' doları oldu

Bir gecede 92 'trilyon' doları oldu

DÜNYA Haberleri

Ünlü online ödeme servisi PayPal'ın sistemindeki bir hata sebebiyle hesabına 92 katrilyon dolar yatırılan kişinin sevinci kısa sürdü.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen olayın kahramanı Chris Reynolds, kendisine e-posta olarak gönderilen PayPal hesap dökümünü açtığında gözlerine inanamadı. nbsp; Chris Reynolds hesabında gözüken 92 katrilyon doları görünce hemen internet üzerinden hesabına giriş yaptı, ancak o girdiğinde Paypal hatayı çoktan farketmiş ve düzeltmişti. İlk anda hesabındaki rakamı görünce Paypal'a 92 katrilyon borcu olduğunu sanan Reynolds; 'Gerçekten çok büyük sürprizdi.' dedi. Ayrıca "Böyle bir param olsaydı önce ülkemin tüm borçlarını öder ardından Phillies beyzbol takımını satın alırdım." diyerek, bir anlık da olsa dünyanın en zengin adamı olmanın tadını çıkaran Reynolds, zengin olma hayallerini başka bir bahara bırakmak durumunda kaldı.
92 katrilyonluk yanlışlığın ne denli büyük olduğuna gelin beraber bakalım. Dünya üzerindeki tüm ülkelerin gayri safi millî hasılasının yaklaşık 1300 katına denk gelen bu rakam, ayrıca dünyanın en zengin adamı olan Carlos Slim'in 73 milyar dolarlık servetinin bile oldukça üzerinde. Ayrıca, 92 katrilyonun günlük fazini ödeyebilecek paranın dünya üzerinde hiçbir bankada bulunmadığını da belirtmek gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...