Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Günde 2 fincan kahveyi aşmayın

Günde 2 fincan kahveyi aşmayın

SAĞLIK Haberleri

Brezilya’da ortalama 50 yaş grubundaki sağlıklı 4.426 insan üzerinde yapılan bir araştırma kafeinin kalp damar sağlığı için önemli olabileceğinin ipuçlarını veriyor.

Hastaların bilgisayarlı tomografi ve sanal anjiyo ile değerlendirilmelerinde günde üç fincan kahve içen kişilerin damar içindeki plak oluşumunu yüzde 63 oranında azalttığını gösteriyor. Ancak uzmanlar, kalp hastalarının kahvenin dozunu aşmamaları konusunda ikazda bulunuyorlar. Çarpıntı şikâyeti ile gelen hastaların büyük bir bölümünün kafein alımına bağlı olduğunu söyleyen  LIV Hospital Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Özkara “Kafein dozunun belli oranın üzerine çıktığı durumlarda vücudumuzda adrenalin hormonu salınımını artırıyor ve buna bağlı olarak da kalp ritmi hızlanıyor, tansiyon yükseliyor. Sonucunda çarpıntı huzursuzluk hissi, tansiyon yükselmesine bağlı baş ağrıları görülüyor. Bu nedenle kalp hastalığı olduğu bilinen hastalara kafein alımını günde bir maksimum iki fincan olacak şekilde kısıtlıyoruz’’ dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...