Bildiğiniz evleri unutun! Yumurta şeklindeki evi gören hayran oluyor

Düzenleyen:
Bildiğiniz evleri unutun! Yumurta şeklindeki evi gören hayran oluyor

YAŞAM Haberleri

Herkesin hayalindeki o küçük, sevimli ev bir yumurtanın içine sığdı desek ne dersiniz? Evet şaşırtıcı ama gerçek! Fransa’da yapılan bu yumurta şeklindeki evde, hayaller küçücük bir odada adeta koca bir dünyayla buluşuyor. Ahşaptan yapılan bu küçücük evde, ne ararsanız var.

Yüzyıllar önce yaşamış ünlü bir kuş gözlemcisi olan Emile Plocq’dan ilham alan Mr. Plocq’s Caballon isimli yumurta ev, 3 ünlü mimar tarafından kuş gözlemi sırasında konaklama alternatifi olarak tasarlandı. Bu evde dilerseniz kendinizle baş başa kalabilir, dilerseniz doğayla iç içe romantik bir tatil geçirebilirsiniz.

BÜYÜK İLGİ

2013’ten bu yana dünyanın dört bir yanındaki ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören bu küçük ev, taşınabilir konsept evler arasında en çok rağbet görenlerden biri oldu. Bir gecelik konaklama için bile olsa, birçok kişi tercihini bu büyülü evlerden yana kullanıyor.

BENZERSİZ TASARIM

Dış görünüş açısından yumurtayı andırsa da, bu evin tasarımında tekneyi çağrıştıran detaylar da bolca yer alıyor. Çerçevesi, tekneye benzeyen eğri gövdesi ve uçak kokpitinden modellenen pencereleriyle, tasarımı dünya üzerindeki başka hiçbir taşınabilir eve benzemiyor. Evin iç mekân tasarımı gemi yapımı, hava taşıtı yapımı ve marangozluk teknikleri kullanılarak oluşturuldu.

MUHTEŞEM DETAYLAR

Bu sevimli ve bir yandan da doğanın büyüsünü tümüyle barındıran evde kalan konuklar, odaya çift açılımlı bir kapı ile erişiyor. Tavan kalın plastik ve tuvalden yapılmış kısmen şeffaf bir görünüme sahip. Bu sayede ev gün boyunca bol miktarda ışık alıyor. Sadece gün değil, geceler de bu evde unutulmaz anlara sahne oluyor. Şeffaf tavan sayesinde gökyüzündeki yıldızları izleyebilir, kayan yıldızları görüp dilek dileyebilirsiniz. Gecenin güzelliği tüm etkileyiciliğiyle önünüze serilmişken, size bunun tadını çıkarmak kalacak.

Evin alt kısmı eğimli ahşaptan oluşuyor. Fakat oval yapısı, evin işlevselliğini azaltmıyor, aksine kompakt boyuna rağmen mükemmel mimarisi sayesinde içine çift kişilik bir yatak sığabiliyor. Böylece konforlu bir tatil yaparken aynı zamanda 5 yıldızlı otellerde bulamayacağınız eşsiz deneyimler yaşayabiliyorsunuz.

Kokpit şeklindeki oda, “Duş hava kilidi” olarak adlandırılan ahşap bir kapı ile banyoya bağlanıyor. Bu gizli banyoda tuvalet ve lavabo yer alıyor. Böylece ahşap kapı, 360 derecelik bir oda bölücü görevi yapıyor ve odayla banyo bağlantısını en pratik şekilde sağlıyor. Oda ve banyo birbirine bağlandığında bile, birbirini görmeyecek şekilde tasarlanmıştır. Gizlilikten rahatlığa, romantizmden konfora kadar tüm detaylar, bu küçücük evin içinde var. Keşfetmeye var mısınız?

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...