Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

200 milyonluk tablo fırında yakıldı

200 milyonluk tablo fırında yakıldı

DÜNYA Haberleri

Hollanda'da 2012 yılında bir galeride çalınan Picasso, Monet ve Matisse'e ait 200 milyon Euro değerindeki tabloların fırında yakıldığı ortaya çıktı.

Hollanda'nın Roterdam kentinde 2012 Ekim ayında dünyaca ünlü ressamlar Pablo Picasso, Claude Monet, Paul Gauguin, Henri Matisse, Laucian Freud ve Meijer de Haan'a ait tablolar çalınmıştı. Hollandalı yetkililer, Rotterdam'daki bir sanat galerisinde çalınan tabloların değerini 100 ile 200 milyon Euro olarak açıklamıştı. Söz konusu tabloları çalan zanlılar bu yıl başında yakalandı ancak ünlü ressamların tablolarının izine bir türlü rastlanmadı. Tabloları çalan zanlılardan birinin annesinin yaptığı açıklama sanat dünyasını şoke etti. Rumen zanlının annesi, 100 ile 200 milyon Euro değerindeki tabloları fırında yaktığını açıkladı. Zanlının annesi Olga Dogaru Rumen televizyonuna yaptığı açıklamada, kanıtları imha etmek için tabloları yaktığını itiraf etti. Olga Dogaru'nun açıklaması sonrası Rumen yetkililer, evin fırınında boya, tuval ve çivi kalıntıları buldu. Romanya Ulusal Müze Müdürü Ernest Oberlander-Tarnoveanu, "Dünyaca ünlü ressamlara ait tabloların fırında yakıldığı iddiları doğrulanırsa, bu insanlığa karşı bir suç olarak tarihe geçecek" dedi. Romanya'da gözaltına alınan zanlılar hakkındaki davanın 13 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...