Projenin adı bile yetti! İstanbul'un o ilçesinde ev fiyatları yüzde 50 arttı

Düzenleyen:
Projenin adı bile yetti! İstanbul'un o ilçesinde ev fiyatları yüzde 50 arttı

EKONOMİ Haberleri

Kanal İstanbul projesinin resmi olarak açıklanmasıyla birlikte İstanbul Küçükçekmece'de ev fiyatları yüzde 50 arttı. Küçükçekmece mahalle mahalle değer kazanmaya başladı.

Her mahallesiyle ayrı ayrı değer kazanan Küçükçekmece, Kanal İstanbul güzergâhının resmi olarak açıklanmasıyla birlikte yeni bir talep ve fiyat artışı yaşıyor. Son 3 yılda ilçede satılık konut fiyatları yüzde 50 yükseldi.

PROJE RESMİ OLARAK AÇIKLANINCA TALEP ARTTI

Bir ucundan diğer ucuna kadar gayrimenkul yatırımında farklı alternatifler sunan Küçükçekmece, geliştiriciler için gözde bir merkez. İstanbul’un planlı yerleşim alanlarından olan ilçe aynı zamanda son yıllarda Kanal İstanbul projesiyle de yeni bir değer artışı yaşıyor. Küçükçekmece, ‘çılgın’ proje güzergahının resmi olarak açıklanmasıyla büyük bir talebi bölgeye yeniden çekiyor.
İlçenin aynı zamanda Halkalı’dan Atakent’e kadar tüm semtleri ayrı yatırımlarla ayrı ayrı değer sahibi. Son yıllarda satılık konut fiyatının artış gösterdiği ilçelerden olan Küçükçekmece’de ortalama metrekare fiyatları 3 bin lirayı geçti. İlçedeki fiyat artışları 3 yılda en az yüzde 50 oranında yükseldi. 2015 yılında konutta ortalama metrekare fiyatının 2 bin 800 lira olduğu Atakent’te fiyatlar bugün 5 bin liraya kadar çıktı. Yine 3 yıl önce metrekaresi ortalama 1.600 liraya konut bulunabilirken, 2018 yılı itibariyle fiyatlar 4 bin lirayı geçmeye başladı. Cennet Mahallesi’nde 2015 yılında konutta ortalama metrekare fiyatı 1.500 lira iken, bugün 3 bin 600 lirayı gördü.

METRO DA GELİYOR

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Kurumsal Kalite ve İş Geliştirme Yönetici Yardımcısı Gamze Ertaş Karcıoğlu, Küçükçekmece ilçesinin TEM Otoyolu, E-5, Basın Ekspres, Kuzey Marmara Otoyolu gibi ana ulaşım yollarına ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün bağlantı yollarına yakın konumda olması sebebiyle önemli konum avantajına sahip olduğunu dile getirdi.

(Milliyet-Duygu Erdoğan)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...