Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan skandal Duma katliamı açıklaması

Düzenleyen:
Rusya'dan skandal Duma katliamı açıklaması

DÜNYA Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Doğu Guta'daki kimyasal silah katliamını iddia olarak niteleyerek, "Askerî müdahaleyi meşrulaştırmak isteyenler kimyasal silah yalanına sarılıyor" açıklamasında bulundu.

Sputnik'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin elindeki son bölge olan Duma'da Beşşar Esad güçleri tarafından gerçekleştirilen kimyasal silah saldırısına ilişkin açıklama yaptı. 

Yerel kaynaklara göre aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 200'den fazla sivilin ölümüne yol açan saldırıyı "iddia" ve "provokasyon" olarak niteleyen Bakanlık, "Askerî müdahaleyi meşrulaştırmak isteyenler kimyasal silah yalanına sarılıyor" ifadelerini kullandı.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, "Rus askerlerin meşru hükûmetin ricası üzerine bulunduğu Suriye'ye uydurma gerekçeler üzerinden askerî müdahalede bulunulması kesinlikle kabul edilemez" denildi.

Duma'ya dün yeniden yoğun saldırı başlatan rejim güçleri, 19 Mart'ta da buraya klor içerikli kimyasal saldırı düzenlemişti.

Öte yandan Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 4 Nisan tarihinde yayımladığı raporda,  Esad rejiminin Suriye'de iç savaşın başlamasından buna yana 214, Han Şeyhun katliamından sonra da 11 kez kimyasal silah saldırısı düzenlediğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...