Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

En fazla getiri sağlayan yatırım aracı belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
En fazla getiri sağlayan yatırım aracı belli oldu

EKONOMİ Haberleri  / AA

Yİ-ÜFE ve TÜFE ile indirgendiğinde geçen ay en fazla reel getiri dolardan elde edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin "finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını" açıkladı.

Buna göre, en yüksek aylık reel getiri, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1,28, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 1,83 ile dolardan elde edildi.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde, yatırım araçlarından avro yüzde 1,09, külçe altın yüzde 0,78 yatırımcısına kazandırdı. Buna karşılık, mevduat faizi (brüt) yüzde 0,61, BIST 100 Endeksi yüzde 1,15 ve devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) yüzde 2,44 yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise avro yüzde 1,64, külçe altın yüzde 1,33 getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 0,07, BIST 100 Endeksi yüzde 0,61 ve DİBS yüzde 1,91 oranında yatırımcısını üzdü.

BIST 100 Endeksi üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,23, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,71 ile yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, dolar, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3,84, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,48 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak kayda geçti.

En fazla getiri sağlayan yatırım aracı belli oldu

Altı aylık değerlendirmeye göre avro, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 4,60, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,05 yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,52, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6,53 ile en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık en çok BIST 100 Endeksi kazandırdı

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde BIST 100 Endeksi, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,63, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 17,81 oranıyla yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, dolar Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 7,24, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 3,83 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olarak tespit edildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...