Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya, Duma'daki kimyasal saldırıyı kınadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İspanya, Duma'daki kimyasal saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanya, Beşşar Esad rejiminin Duma'daki kimyasal silah kullanmasını kınadı.

İspanya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de Esad rejiminin Duma'daki sivilleri kimyasal silahla hedef almasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İspanya'nın kimyasal silah kullanılarak yapılan bombalı saldırıyı kınadığı vurgulanan açıklamada, "Kimyasal silahların herhangi bir kişi tarafından, herhangi bir yer ve zamanda kullanımı, uluslararası hukukun açık bir ihlali ve insanlığa karşı suçtur." ifadesi kullanıldı.

Uluslar arası toplumun bu alçakça silahların kullanımının cezasız kalması karşısında kayıtsız duramayacağı belirtilen açıklamada, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ)-Birleşmiş Milletler (BM) Ortak Soruşturma Mekanizmasının süresinin uzatılmaması eleştirildi.

İspanya'nın ayrıca "katliamın sorumlularından hesap sormaya" katkı sağlayacak olan mekanizmanın kısa sürede yenilenmesi için çalışacağı vurgulandı.

Suriye'de rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere 8 Nisan'da düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...