Yemen'de kolera ile mücadele için iki proje başlatılıyor

Yemen'de kolera ile  mücadele için iki proje başlatılıyor

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan merkezli Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezi ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından Yemen'de kolera ile mücadele için iki proje imzalandı.

Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 36 milyon dolara mal olacak projelerden ilkini UNICEF'in, ikincisini ise UNICEF ile Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) hayata geçireceği duyuruldu.

Açıklamada, projelerin Kral Selman Yardım ve İnsani İşler Merkezi Genel Müdürü Abdullah er-Rabia ile UNICEF Ortadoğu ve Kuzey Afrika Müdürü Hayret Kabalari tarafından imzalandığı kaydedildi.

Aynı açıklamada görüşlerine yer verilen Abdullah er-Rabia, projelerin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın talimatı doğrultusunda imzalandığını bildirdi.

Rabia, ilk projenin "evlerdeki su depolarının rehabilitasyonu, içme suyunun sağlanması, dezenfeksiyon için klorun bulunması, su şebekelerinin rehabilitasyonu ve tuvaletlerin inşası ile katı atıkların bertaraf edilmesinden", ikinci projenin ise "5 yaş altı 1 milyon 140 bin çocuğa, çocuk felci, kızamık, kabakulak, boğmaca, tetanos, menenjit, hepatit B ve difteri aşılarının yapılması, 2 bin sağlık çalışanının eğitilmesi ve ev ziyaretlerinde bilgilendirici broşür dağıtılmasından" oluştuğunu belirtti.

DSÖ verilerine göre, Yemen'de salgının başladığı Nisan 2017'den bu yana koleraya 1 milyon 80 bini aşkın kişi yakalandı. Bu kişilerden 2 binden fazlası ise hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...