İstanbul'un Eyfel'i siluet engeline takıldı

İstanbul'un Eyfel'i siluet engeline takıldı

GÜNDEM Haberleri

2007'de işadamı Mehmet Hattat'ın, İstanbul'un Eyfel Kulesi diye tanıtımını yaptığı 'Diamond Of İstanbul' ile ilgili 5'inci tadilat teklifi siluete takıldı.

2007'de işadamı Mehmet Hattat'ın, "İstanbul'un Eyfel Kulesi'ni yapıyoruz" diyerek tanıtımını yaptığı "Diamond Of İstanbul" projesi ile ilgili 5'inci plan tadilat teklifi, bu sefer de siluete takıldı. Teklif, İmar Komisyonu tarafından Planlama Müdürlüğü'ne iade edildi. nbsp;İstanbul'da uzun süre gündemden düşmeyen 16/9 adlı projeyle başlayan siluet tartışmalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hem tarihi yarımada hem de Boğaz öngörünüm ve geri görünüm alanlarında siluetin bozulmaması için düzenleme yapmış, bölgelerin yükseklik kodları belirlenmişti. Bu çerçevede ilçe belediyeleri, değişiklikleri pan paftalarına işledi. Bazı projeler siluete uygun hale getirildi. Bu projelerden biri de, Şişli Ayazağa'da 6 yıl önce başlanan Hattat ailesine ait 150 milyon dolarlık "Diamond Of İstanbul" oldu. 12 dönüm arazinin tamamına inşaat yapıldığı, çekme mesafelerine uyulmadığı için ve komşu parseldeki Sheraton Otel'in mülk sahibi Yonca Turizm Yatırım ve İşletmecilik A.Ş.'nin yargıtay başvurusuyla proje mahkemece iki kez durdurulmuştu. Projeyle ilgili plan tadilatı teklifi, 12 Temmuz'da bir kez daha İBB Meclisi gündemine geldi. Teklif, AK Parti ve CHP'li üyelerin oy birliğiyle İmar Komisyonu'na iade edildi.
"KAMU YARARI GÖZETİLMELİ"
Yaklaşık 6 yıldır çeşitli defalar gündeme gelen ve mühürlenen proje ile ilgili İmar Komisyonu'nun son raporunda şu görüşlere yer verildi: "Şişli ilçesi, Ayazağa 2 pafta 11 ada 95 parselde kayıtlı yere ilişkin 1/5000 - 1/1000 ölçekli Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı değişiklik teklifi incelenmiş olup, Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından 6 Aralık 2010, 17 Mart 2011 tarihli planlar çerçevesinde değerlendirme yapılarak bölgenin otopark ihtiyacı, parselin çevresindeki yükseklik değerleri ve kamu yararı göz önüne alınarak, nihai değerlendirme yapılması için Planlama Müdürlüğü'ne iadesi uygun görülmüştür." nbsp;
nbsp;RUHSATI İPTAL EDİLMİŞTİ
Hatat'ın Dubai'de 2007 'de tanıttığı kulelerin yapımı, askı sürecinin bitmemesine, itirazların bir sonuca bağlanmamasına rağmen hızla sürdürülünce yargıya başvuruldu. İstanbul 5'inci İdare Mahkemesi'nden proje ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Hattat'ın itirazı İreddedilmiş, İdare Mahkemesi kararı 2010 yılının ekim ayında oy birliğiyle onamıştı. Şişli Belediyesi de ruhsatı iptal ederek inşaatı mühürlemişti. Buna rağmen inşaatın sürdüğü gerekçesiyle 4 kez suç duyurusunda bulunuldu. (sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...