Rasulayn'da kontrol PYD'nin eline geçti

Rasulayn'da kontrol PYD'nin eline geçti

GÜNDEM Haberleri

Kürtlerin önemli merkezlerinden Kamışlı'yı Kobani ve Afrin'e bağlayan Rasulayn kasabası, şiddetli çatışmalar sonrası PYD'nin kontrolüne geçti.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısına denk gelen Rasulayn (Serekaniye) kasabasının denetimini tamamen ele geçiren PYD sınır kontrolünü KCK'nın alt oluşumlarından "Halk İnisiyatifine" devretti. Bütün giriş çıkış kapıları ise YPG'nin kontrolünde olan Rasulayn, PYD için çok stratejik öneme sahip. Kürtlerin önemli merkezlerinden Kamışlı'yı Kobani ve Afrin'e bağlayan köprü konumunda. Son günlerde şiddetlenen çatışmaların etkisiyle bölge daha da karışmış durumda. Önceki gün 6 YPG (PYD'nin silahlı unsuru) üyesi öldürüldü. Önceki gece yaşanan çatışmalarda Rasulayn-Til Temir yolu üzerindeki Davidiye köyünde YPG'nin oluşturduğu kontrol noktasına E Nusra elemanları saldırı düzenledi. 2 YPG elemanının burada öldürüldüğü bildirildi. Çatışmalar Tirbesiye'ye de sıçramış durumda. Bölgeden şiddetli çatışma haberleri geliyor. Bu arada KCK'dan yapılan açıklamalarda bölgedeki çatışmalardan Türkiye sorumlu tutuldu. Rasulayn'da PYD ile çatışan grupların arkasında direkt Türkiye olduğu iddia edildi. Savaştan önce 40 binden fazla nüfusu olan kasaba yaklaşık bir yıldır muhaliflerin kontrolündeydi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...