Ford'un yeni Transit üretim üssü Gölcük

- Güncelleme:
Ford'un yeni Transit üretim üssü Gölcük

Ekonomi Haberleri

Ford'un, Avrupa'daki zararlarını azaltmak amacıyla aldığı kararlar çerçevesinde , İngiltere fabrikasını kapatıp Transit üretimini Gölcük'e kaydırdı.

Ford'un, Avrupa'daki zararlarını azaltmak amacıyla aldığı kararlar çerçevesinde tasfiyesine karar verilen İngiltere'deki Transit fabrikası ve Dagenham'daki kaporta tesisi, gelecek hafta kepenklerini indiriyor. İngiltere basınında yer alan haberlerde, 100 yıllık geçmişe sahip fabrika, Avrupa ülkelerinde en ucuz üretim maliyetlerini sunan Türkiye'deki avantajlar sebebiyle kapanmak zorunda kaldı. Bu kararla birlikte yaklaşık bin 400 çalışanın işsiz kalması beklenirken, Transit'in Avrupa'daki tek üretim üssünün Ford Otosan'ın Gölcük tesisleri olması bekleniyor. Avrupa'da otomotiv pazarının son 20 yılın en düşük seviyesine gelmesi de kapatılma kararında etkili oldu. Daily Mail ile E amp;T'de yer alan haberlere göre, İngiltere'deki tesisler 26 Temmuz'da kapılarını kapatacak. Southampton'daki tesisteki bütün üretim de Gölcük'e kaydırılacak. Bir dönem savaş uçağı üretimi de yapan bir asırlık Southampton fabrikasında 531, Dagenham'daki kaporta tesisinde de 750 çalışan bulunuyordu. Ford, bu çalışanların gönüllü emekliliği ve motor fabrikasında değerlendirilmesi konusunda görüşmelere devam edildiğini bildirdi. Ford, Belçika'daki Genk fabrikasını da kapatacağını açıklamıştı. Southampton, İngiltere ve sağdan direksiyonlu pazarlara yönelik üretim yapmaktaydı. Transit, 1965 yılında ilk defa İngiltere'de üretilmeye başlanmıştı. Geçen yıl bu tesiste 28 bin araç üretilirken, Gölcük'te bu rakam 185 bindi. Ford, kapatmalara karşılık İngiltere'deki motor ve mühendislik yatırımlarını artıracağını bildirmişti.Fabrika tam kapasiteye çıkacak
İngiltere Southampton fabrikasında 40 yılda yaklaşık 2.2 milyon Transit üretildi. Fabrikanın kapanmasıyla birlikte Gölcük'teki Ford Otosan tesislerinde, mevcut 320 bin adetlik kapasitenin kullanılması bekleniyor.Ford Otosan Fabrikası, 630 milyon dolarlık yatırımla yenilenme sürecini de devam ettiriyor. Tourneo Custom ve Transit Custom'ın üretimleriyle birlikte de ihracat yapılan ülke sayısı 70'den 90'a çıktı. Mevcut pazarlara ise Güney Afrika ve Meksika da eklendi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...