BM'de kritik oylama

Düzenleyen:
BM'de kritik oylama

DÜNYA Haberleri

Rusya, Suriye'de kimyasal silah kullanımı soruşturması ve sorumluların belirlenmesi için BM mekanizması kurulmasını talep eden tasarıyı veto etti.

Rusya, Suriye'de kimyasal silah kullanımı soruşturması ve sorumluların belirlenmesi için BM mekanizması kurulmasını talep eden tasarıyı veto etti.ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Rusya’nın söz konusu karar tasarısını kabul etmemesine rağmen, metni oylamaya sunmak istediği açıklamıştı. 

ABD'NİN SUNDUĞU KARAR TASARISI 

ABD'nin Güvenlik Konseyi'ne sunduğu karar tasarısı, Duma’da en az 40 kişinin öldüğü bildirilen saldırıda kimyasal silah kullanıldığına ilişkin iddiaların araştırılması için Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde bağımsız bir inceleme mekanizmasının kurulmasını öngörüyor. Tasarıda ayrıca, kimyasal silah kullanımı kınanıyor.

RUSYA ŞİMDİYE KADAR 11 KEZ VETO ETTİ 

Güvenlik Konseyi’nde bir karar tasarısının kabul edilebilmesi için geçici üyelerin dokuzu ile ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa’dan oluşan daimi üyelerin tamamının lehte oy kullanması gerekiyor. Rusya, Güvenlik Konseyi’nde Suriye’ye ilişkin karar tasarılarını bugüne kadar 11 kere veto etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...