Trabzon iyi başladı

/ Kaynak: İHA
Trabzon iyi başladı

FUTBOL Haberleri  / İHA

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında sahasında İrlanda temsilcisi Derry City'yi mağlup ederek tur avantajı yakaladı.

Sezona yeni bir başkan, yeni bir hoca ve yeni umutlarla başlayan Trabzonspor, Avrupa Ligi 2. Ön Eleme maçında İrlanda temsilcisi Derry City'yi Avni Aker'de 4-2 mağlup ederek rövanş öncesi avantaj sağladı. Trabzonspor'un 12 yabancı oyuncusuna karşın ilk 11'de sadece 4 yabancı futbolcu görev aldı. Adrian, Colman, Henrique, Celustka ilk 11'de görev alırken Alanzinho yedek soyundu. Diğer 8 futbolcu ise 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, ilk maçta yeni transferlerden hiçbir isme yer vermedi.
FIRTINA GİBİ BAŞLADI
Avrupa kupalarında son oynadığı 9 maçta galip gelemeyen Trabzonspor, İrlanda temsilcisi karşısında galibiyet hasretini dindirdi. Maça fırtına gibi başlayan bordo-mavililerde gol perdesini 10 dakikada Adrian araladı. 16'da Henrique farkı ikiye çıkardı. Bu gollerden sonra Derry City 25'te McDaid, 32'de de Kavanagh ile skoru eşitleyip ümitlendi. Ancak 39'da yapılan ortaya ters bir kafa vuruşu yapan Molloy Trabzon'u 3-2 öne geçirdi. 52'de Giray'ın golü skoru belirledi: 4-2. Bu maçın rövanşı, 25 Temmuz Perşembe günü İrlanda'da oynanacak.
Akçay: İyi bir sonuç
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Derry City karşısında iyi bir sonuç elde ettiklerini söyledi. 2-0 öne geçtikleri bir maçta üst üste 2 gol yemelerini 'heyecana' bağlayan Akçay, "Bazı eksiklerimiz var. Zamanla gidereceğiz. Turu geçecek skoru elde ettik" dedi.



Koç kestiler nbsp;
Trabzonspor sezonun ilk resmi maçı öncesinde tesislerde koç kesti. Bordo-mavililer Derry City maçı öncesinde Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde dualar eşliğinde koç kesti. Futbol Direktörü Ünal Karaman ve futbolcular başarılı bir sezon geçirmek istediklerini söyledi.


Malouda tribünde
Trabzonspor'un flaş transferi Florent Malouda dünkü maçı tribünden izledi. Avni Aker'de taraftarların tezahüratlarla karşıladığı Fransız oyuncu, sevgi gösterilerine el sallayarak cevap verdi. Malouda takımının attığı gollerde büyük sevinç yaşadı.


Barrios heyecanı
Trabzo'un renklerine katmaya hazırlandığı Lucas Barrios, bordo-mavili taraftarları heyecanlandırdı. B.Dortmund'da 3 yılda 83 maçta 39 gol atan, sonrasında ise Çin'e transfer olan Arjantin asıllı Paraguaylı oyuncunun birkaç gün içinde Trabzon'a geleceği öğrenildi.


Hasret sona erdi
Trabzonsporlu taraftarlar sezonun ilk resmi maçına büyük ilgi gösterdi. Trabzonspor, Derry City'yi Avni Aker'de mağlup ederken, bordo-mavililer Avrupa Kupaları'ndaki 675 günlük galibiyet hasretine de son verdi. Trabzon Avrupa'da 9 maçtır galip gelemiyordu.





nbsp;Trabzon iyi başladı

FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...