Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD: Sonuç ne olursa olsun Esad'ı vuracağız

Düzenleyen:
ABD: Sonuç ne olursa olsun Esad'ı vuracağız

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) Suriye toplantısında Rusya ile ABD temsilcileri gergin anlar yaşandı.

ABD temsilcisi Nikki Haley, BM Güvenlik Konseyinden çıkacak sonucun ne olduğuna bakmadan Suriye’deki ölümcül kimyasal silah saldırısına cevap vereceğiz" dedi. Suriye lideri Beşar Esad'a 'canavar' benzetmesi yapan Haley, "Rusya'nın elinde çocukların kanı var. Öyle bir noktaya ulaştık ki dünya adaletin yerine geldiği görmek zorunda" diye konuştu. Fransa temsilcisi de “Rusya'nın vetosu olsa da biz kimyasal saldırı ve terörle mücadele konusunda kararlıyız” açıklaması yaptı. İngiltere'nin BM Daimî Temsilcisi Karen Pierce "Seçenekler masada" dedi. Suriye temsilcisi konuşmaya başlayınca ABD, İngiltere ve Fransa Daimî Temsilcileri, salonu terk etti. Daha sonra söz alan Rusya'nın BM Büyükelçisi Vassily Alekseevich Nebenzia ise, ABD'nin muhtemel bir Suriye saldırısının 'çok ağır sonuçları' olacağı uyarısını yaptı. 

Yapılan oylamada, Suriye'de kimyasal silah kullanımı soruşturması ve sorumluların belirlenmesi için BM mekanizması kurulmasını talep eden tasarıyı Rusya veto etti. Rusya'nın Suriye'de kimyasal silah saldırısı soruşturması talep ettiği tasarı da 9 ülkenin desteğini alamayınca kabul edilmedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...