İsrail'den İngiltere'ye soğuk duş! Askıya alındı...

Düzenleyen:
İsrail'den İngiltere'ye soğuk duş! Askıya alındı...

DÜNYA Haberleri

İsrail İşçi Partisi'nin radikal bir kararla İngiltere İşçi Partisi ile tüm ilişkilerini askıya aldı.

İsrail'in son dönemde Filistinlilere yönelik tavrı büyük tepki toplamıştı. Bu tepkiye İngiltere de dahil olmuştu. İşgal güçlerine en sert tepkiyi verenlerin başında İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn geliyordu. İsrail İşçi Partisi aldığı flaş bir kararla, İngiltere İşçi Partisi ile tüm ilişkilerini askıya aldığını duyurdu. Kararın gerekçesi ise, Corbyn'in İsrail zulmüne karşı sözleri. 

İsrail İşçi Partisi, Corbyn'in sözlerini tepkilerini çarpıtarak işgalci zulme gösterilen tepkiyi Yahudi düşmanlığı olarak lanse ediyor. İsrail İşçi Partisi Lideri Avi Gabbay, İngiliz lidere gönderdiği mektupta ise şöyle diyor; "Mektubu, İsrail İçi Partisi ile İngiltere İşçi Partisi arasındaki tüm resmî ilişkilerin geçici olarak askıya alındığı konusunda sizi bilgilendirmek için yazıyorum. Yahudi toplumuna ve cemaatine göstermiş olduğunuz düşmanlık ve İşçi Partisi lideri olarak izin verdiğiniz eylemleri kabul etmemiz mümkün değildir."

2015 yılında İngiltere İşçi Partisi’nin liderliğine gelen Jeremy Corbyn her platformda Filistinlilerin haklarını savunurken İsrail’e de sert eleştiriler yöneltiyor. Corbyn Avrupa’da da, partisinde ve desteklediği gruplarda Yahudi karşıtı söylem ve yorumlara göz yummakla suçlanıyor. Geçtiğimiz ay İngiltere Yahudi grupları, İngiliz parlamentosu önünde, Corbyn’i protesto eden bir gösteri düzenlemişlerdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...