Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suudi Prens, Fransa'dan ilan etti: Biz de savaşacağız

Düzenleyen:
Suudi Prens, Fransa'dan ilan etti: Biz de savaşacağız

DÜNYA Haberleri

Suudi Veliaht Prens Selman'dan çok kritik Suriye açıklaması geldi. Açıklamada Riyad'ın resmen sahaya ineceği vurgulandı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, ülkesinin Suriye'de Beşşar Esad rejimine karşı oluşturulacak uluslarara tepkinin içinde yer alacağını duyurdu.

Orta Doğu'da yıkıcı planların bulunduğu ve bunlardan en önemlisinin yayılmacı ideolojiye sahip İran tehdidi olduğunu öne süren Selman, bölgenin geçen 30 senede İran tarafından büyük acılar yaşadığını ifade etti.

Prens ayrıca, Riyad yönetiminin bölgedeki Hizbullah ve İran varlığına karşı sessiz kalmayacağını vurgularken, kimyasal saldırı yüzünden Esad rejimine karşı oluşturulacak uluslararası tepkinin bir parçası gerektiği halde olacaklarını kaydetti.

Öte yandan Selman, İran'ın nükleer silah elde etmemesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...