Rus stratejist Dugin: Batı, yeni bir dünya savaşı başlatmak için karar aldı

Düzenleyen:
Rus stratejist Dugin: Batı, yeni bir dünya savaşı başlatmak için karar aldı

DÜNYA Haberleri

İnsanlık tarihi yeni bir dünya savaşına hiç bu kadar yakın olmamıştı. Peş peşe gelen açıklamalar da bu durumu destekler nitelikte. Tüm endişe verici gelişmeler devam ederken, Rusya kanadından yeni bir açıklama geldi.

İran medyasının aktardığına göre Rus stratejist Aleksandr Dugin, bölgesel gerilimi tırmandıran gelişmeleri değerlendirdi. Dünyanın yeni bir küresel savaşa yaklaştığını işaret eden Dugin, Batılı ülkelerin çifte ajan Sergey Skripal olayı ve Suriye'deki kimyasal saldırı ile savaşın altyapısını hazırladığını öne sürdü.

Dugin, İsrail, ABD ve İngiltere'nin yeni bir dünya savaşı için karar aldığını vurgularken şu ifadeleri kullandı:

"Halihazırda batı ve İsrail, ABD ve İngiltere öncülüğünde dünya savaşı çıkarma kararı aldı. Sergey Skripal’a yapılan terör saldırısı ve Doğu Guta'da bulunan Duma'ya gerçekleştirilen kimyasal saldırı savaşın bahaneleri olacak. Duma'ya gerçekleştirilen kimyasal saldırı, Esad rejiminin bölgede elde ettiği başarının tepkisiydi. Bu sebepten, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Şam rejimi aleyhine karşı alacağı her türlü kararı Rusya veto edecek. İnsanlık tarihi 3. Dünya savaşına, bu kadar yaklaşmamıştı. "

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...