Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tarihî ‘Geyik Köprüsü’ keşfedilmeyi bekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Tarihî ‘Geyik Köprüsü’ keşfedilmeyi bekliyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri  / AA

Makedonya’nın batısındaki Debre şehrine bağlı Mogorçe köyü yakınlarındaki oyma taştan inşa edilen ‘Geyik Köprüsü’ (Elen Most) keşfedilmeyi bekliyor.

Kim tarafından ve ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmeyen tarihî köprü adeta yıllara meydan okuyor.

Osmanlı mimarisinden izler taşıyan ve Kostar Köprüsü'ne benzeyen eserin bulunduğu bölge dağları, yolları, şelaleleri ve nehirleri ile ziyaretçilerine doğal bir güzellik sunuyor.

Küçük Nehir (Mala Reka) üzerinde bulunan ve yıllara meydan okuyan Geyik Köprüsü hakkında bölge halkının dillerinde dolaşan hikayeler de bulunuyor. Buna göre, dönemin yerel yöneticisinin avcılık yaptığı esnada çok güzel ve büyüleyici bir geyikle karşılaştığı, sürekli kaçan geyiği Küçük Nehir kıyısında avlayan yöneticinin, geyiğin yaralı bir şekilde diğer kıyıya atlayıp orada can vermesinden etkilenerek köprünün inşa edilmesi emrini verdiği, bu yüzden de Geyik Köprüsü ismi verildiği rivayet ediliyor.

Başkent Üsküpe 120 kilometre mesafedeki köprü, ünlü Mavrovo Kayak Merkezi ile Mustafa Kemal Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin doğduğu Kocacık Köyü arasında yer alıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...