Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaptan ve mürettebat ülkeyi tehlikeye atıyor

/ Kaynak: AA
Kaptan ve mürettebat ülkeyi tehlikeye atıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Panama, el koyduğu Kuzey Kore bandıralı geminin kaptanı ve mürettebatını, ülke güvenliğini tehlikeye atmakla suçluyor.

Savcı Javier Caraballo, kaptan ile 35 mürettebatın "beyan edilmeyen askeri malzemeyle yasal olmayan şekilde taşımacılık'' ve ''Panama'nın güvenliğini tehlikeye atmak'' suçlamasıyla karşıya karşıya olduğunu belirtti. Caraballo, sadece ülkenin güvenliğinin tehlikeye atılması suçlamasıyla kaptan ve mürettebatın suçlu bulunmaları halinde 4 ile 6 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabileceğini kaydetti. nbsp;Geminin beyannamesine göre, sadece 220 bin kilo şeker taşıması gereken gemide, silah taşınacağının asla deklare edilmediği ifade edildi. Kaptan ve mürettebatın, Panamalı yetkililerle görüşmeyi redettiği belirtildi. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ise dün yaptığı açıklamada, güvenliğinden endişe duydukları gözaltına alınan mürettebatın serbest bırakılması gerektiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) el konulan gemideki askeri malzemeyi BM Güvenlik Konseyi yaptırımlar komitesinin inceleyeceği bildirilmişti. Panama, iki gün önce Kuzey Kore bandıları gemiye "beyan edilmeyen askeri malzeme" bulunduğu gerekçesiyle el koymuş, gemide yapılan aramada 10 ton şekerle 240 ton ağırlığında eski silah bulunduğu ortaya çıkmıştı. Küba Dışişleri Bakanlığı ise dün,gemide ortaya çıkan 20. yüzyıl ortasında yapılmış eski savunma silahlarının Küba'ya onarılması için gönderilmiş malzemeler olduğunu açıklamıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...