100 bebekten 1’i kalp hastası olarak doğuyor

100 bebekten 1’i kalp hastası olarak doğuyor

SAĞLIK Haberleri

Her yüz bebekten birinin kalp hastası olarak dünyaya geldiğini söyleyen Çocuk Kalp Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu, “Ülkemizde ise her yıl yaklaşık 13-15 bin bebek doğuştan kalp hastalığı ile doğuyor. Bu bebekler zamanında yapılacak tedavi ve ameliyatlarla yüzde 90-95’ten fazla başarı ile hayata döndürülebiliyor” dedi.

Doğuştan kalp hastalıklarında anne karnındaki teşhis, erken teşhis ve doğru tedavinin çok büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Sarıoğlu “Anne karnındaki çocuğun kalbi, hamileliğin 16. haftasından itibaren görüntülenebiliyor. Doğuştan kalp hastalıklarının üçte biri doğumdan hemen sonra ilk bir ay içinde belirti veriyor, birtakım tedavilere girişimlere ve ameliyatlara ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle, anne karnındayken patolojinin tespit edilmesi doğumdan sonra yapılacak ameliyatın planlanması açısından erken dönemde müdahale edilmesi ve gözden kaçırılmaması açısından oldukça önemli bir hâl alıyor” dedi.
Çocuk Kalp Vakfı ve Philips, doğuştan kalp hastalıklarına dikkat çekmek, bu konuda aileleri bilinçlendirmek ve erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurgulamak amacıyla ‘Kalbinin Resmi Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında hazırlanan kısa filmlerde doğuştan kalp hastası Çınar ve İbrahim rol alıyorlar.  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...