Askerlik korkusuna son

Askerlik korkusuna son

GÜNDEM Haberleri

Asker kaçağı ve bakaya durumunda olup Türkiye'ye gelmeye korkan gurbetçiler için bir defaya mahsus 3 aylık süre tanındı.

Dövizle askerliği 10 bin Avro'dan 6 bin Avro'ya düşüren Hükümet, kaçak veya bakaya durumuna düşen gurbetçi gençler için de adım attı. Sınır kapılarında yakalanmaktan korkan gurbetçilerin durumu Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ nbsp;tarafından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a aktarıldı. Bozdağ, askerlik bedelini henüz ödeyememiş olan gurbetçiler hakkında işlem yapılmamasını istedi. Bu isteğe olumlu cevap veren Milli Savunma Bakanlığı'nın nbsp;belirlediği esaslar dahilinde, oturma ya da çalışma kartı sahibi olarak yurt dışında yaşadıklarını ispat eden asker kaçağı durumundaki gurbetçiler hakkında herhangi bir kanuni işlem yapılmayacak ve kendilerine bir defaya mahsus 3 aylık süre tanınacak. Uygulama, geçmiş yıllarda askerlik görevini bedelli olarak yapmak için taksitlerin bir kısmını ödeyen vatandaşları da kapsayacak. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...