Kazakistan'da ikinci kalp nakli gerçekleştiridi

/ Kaynak: CHA
Kazakistan'da ikinci kalp nakli gerçekleştiridi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Kazakistan Milli Kalp Cerrahisi Merkezi, ülke tarihinde ikinci kez kalp nakli ameliyatının başarı ile yapıldığını açıkladı.

Kazakistan Milli Kalp Cerrahisi Merkezi, ülke tarihinde ikinci kez kalp nakli ameliyatının başarı ile yapıldığını açıkladı. Kazakistan Milli Kalp Cerrahisi Merkezi Başkan Yardımcısı Yerbol Şayhiyev, ikinci kez yapılan kalp nakli ameliyatının başarılı olduğunu duyurdu.Şayhiyev, nakil yapılan hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu, kendini iyi hissettiğini ve yakında yürümeye başlayacağını kaydetti.Şayhiyev, ağır kronik kalp yetmezliği hastası olan 38 yaşındaki bir hastaya 46 yaşında akciğer yetmezliğinden dolayı beyin ölümü geçiren bir hastanın kalbinin nakledildiğini açıkladı.Kazakistan Sağlık Bakanlığı yetkililerince yapılan açıklamada ise bu işlemle Kazakistan'a diğer ülkelerden gelen hastalara kalp nakli için bir kapı açıldığını duyurdu. Kazakistan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede yılda 200'e yakın kalp nakli ameliyatı yapılabilecek.Kazakistan'da ilk kalp nakli geçen sene yapılmıştı. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...