Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, otomotivde lider ülke olabilir

Türkiye, otomotivde  lider ülke olabilir

T-Otomobil Haberleri

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu OYDER kongresinde yaptığı konuşmasında Türkiye otomotiv sektörünün milyon adetleri geçen pazar hacmini hatırlatarak “Bu rakamlar tatmin edici hedefler gibi görünmekle birlikte biz otomotiv perakendecileri tarafından bakıldığında hâlâ gelişime açık görülmektedir. Tamamı yerli sermayeden oluşan ve Türkiye’nin dört bir yanına dağılmış yetkili satıcı ağı bugünkü yatırımları ve kapasiteleri itibarı ile en az 1,5 milyon adetlik pazara hizmet edebilecek seviyededir.” dedi.

Geçtiğimiz yıl birçok sektörde ÖTV indirimleri yapıldığını ve pazarların canlandırıldığına işaret eden Şahsuvaroğlu “Otomotiv sektöründe bazı zorunluluklar nedeniyle ÖTV artışına gidildi. Bu son düzenleme ile toplam pazardaki büyüme trendi de biraz yavaşladı. Sanayimizin iç pazarı kuvvetli olmak zorunda, aksi durumda uzun vadede kalıcı başarılar elde edemeyiz. Avrupa Birliği ülkelerindeki vergi oranları ile ülkemizde uygulanan vergiler arasındaki fark iç pazar hacmini 1 milyon bandında tutuyor. Bu yönde önümüzdeki on yılda kademeli bir şekilde vergi yükünü azaltacak bir strateji geliştirileceğine yürekten inanıyoruz. Bazı düzenlemelerle Türkiye’nin otomotiv endüstrisinde lider ülkelerden biri olması için önünde bir engel yok” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...