Rekorlar devam ediyor

Rekorlar devam ediyor

T-Otomobil Haberleri

Türkiye ekonomisine sağladığı yüksek katma değer ve istihdamla ülkemizin lokomotif sektörü konumunu sürdüren otomotiv sanayii, ilk çeyrekte üretim ve iç pazarda başarılı performansını sürdürürken ihracatta yeni bir tarihi bir rekora imza attı.

Otomotiv Sanayii Derneğinin (OSD) 2018 yılı Ocak-Mart ayı verilere göre, otomotiv ihracatı tarihinde ilk kez mart ayında 3 milyar dolar sınırını aştı ve 3,198 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. İlk üç aylık sonuçları değerlendiren OSD Başkanı Haydar Yenigün “Yılın ilk çeyreğinde ticari araçlardaki üretim ve ihracat performansı otomotiv sanayiimizi taşıyan en önemli etken oldu. Ticari araç ihracatındaki yüzde 9’luk artış, tıpkı üretimde olduğu gibi otomobil kaynaklı azalmayı da büyük ölçüde karşıladı. Otomotiv sanayiimiz yılın ilk üç ayında ülke ihracatının yüzde 20’sini tek başına gerçekleştirmesiyle başarısını bir kere daha pekiştirdi” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...