UEFA köşeye böyle sıkıştı

UEFA köşeye böyle sıkıştı

FUTBOL Haberleri

UEFA'nın yaptığı CAS'ta hızlandırılmış yargılama teklifi yönetim kurulu tarafından kabul edilince Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi yolu açıldı.

UEFA'yı ise 5 temel neden pazarlık yapmaya itti. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'yi 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men eden kararı için yürütmeyi durdurma kararı verdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler salı günü kulüpte yapılan basını bilgilendirme toplantısından hemen sonra Almanya'ya gitmişti. Başkan Yıldırım burada kulübün Alman avukatı Dirk Reiner Mertens'le bir araya geldi. Mertens toplantıda UEFA ile yaptığı görüşmeleri anlatarak Yıldırım'a çok kritik bir teklifte bulundu. Alman avukat, "UEFA ile görüştüm. Ceza konusunda Tahkim Kurulu ve Disiplin Kurulu kararları arasındaki çelişkilerin farkındalar. Bize anlaşma önerdiler. CAS'ta hızlandırılmış yargılama teklif ediyorlar" dedi. Aziz Yıldırım, UEFA'nın teklifini kabul ederek CAS'ta hızlandırılmış yargılama istediklerini ifade etti. CAS da bu gelişme üzerine davayı inceleyerek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

UEFA'yı pazarlığa iten ve köşeye sıkıştıran 5 madde ise şu şekilde sıralandı;

1-UEFA Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye 4 maç üzerinden ceza vermişti. Disiplin Müfettişi Palacios, Tahkim Kurulu'ndaki duruşmadan bir gün önce maç sayısını 8'e çıkardı. 8 maç üzerinden yargılama yapan Tahkim Kurulu buna rağmen ertelenen 1 yıllık cezayı kaldırdı.

2-Hem UEFA Disiplin Kurulu hem de Tahkim Kurulu, Fenerbahçe'nin 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılmamasını dikkate almadı.

3-UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun, 2011'de TFF'ye gönderdiği, "Fenerbahçe'yi ya siz göndermeyin ya da biz ihraç ederiz. Kulüp isterse kendisi bu yıl katılmayabilir" demişti. Bu mektup, Fenerbahçe için önemli bir koz oluşturdu.

4-Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun yaptığı tüm yargılamalarda polis fezlekeleri esas alındı.

5-Fenerbahçe'nin tüm bu söylemleri ciddi delil oluşturdu. UEFA, Fenerbahçe'nin, CAS'ta açtığı davayı kazanabileceğini düşünerek hızlandırılmış yargılıma teklifinde bulundu.

nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...